Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Love & Seks 25 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Gaat je beste vriendin door een break up? Zo help jij haar door deze moeilijke tijd

Zelf weten we allemaal hoe verschrikkelijk het is om na een relatie uit elkaar te gaan. Toch weet je dat je altijd iemand hebt die voor je klaarstaat, namelijk je beste vriendin. Met deze tips help jij ook jouw vriendin tijdens een break up zodat ze het niet alleen hoeft door te maken.

Altijd kunnen jullie lachen, maar samen huilen is ook geen probleem voor jou en je beste vriendin. Jij bent de enige die jouw beste vriendin altijd weer kan opvrolijken. Maakt niet uit wat er aan de hand is.

Zo help je jouw vriendin door een break up

Van samen op de bank een beker ijs eten tot drankjes doen in de stad. Jullie vinden wel een manier om de een hoe dan ook op te vrolijken. Dit zijn de beste manieren om jou vriendin door een break up te helpen.

1. Laat haar alles er bij je uit gooien

Wanneer een relatie uitgaat, is niets zo lekker dan alles eruit gooien bij iemand. Laat jouw beste vriendin dit bij jou doen. Laat haar huilen, schreeuwen of wat dan ook. Zolang zij zich hierna maar een stuk beter voelt.

2. Ga er even tussenuit

Plan een dagje of weekendje weg. Er even tussenuit gaan is perfect om alles even te vergeten. Wat dacht je van een dagje wellness? Lekker helemaal ontspannen en tot rust komen is alles wat ze nodig heeft.

3. Plan een filmavond

Films, films en nog meer films. Een ouderwetste filmavond met de leukste films vrolijkt je beste vriendin zeker weten op. Bestel al het eten waar jullie zin in hebben, maak een lekkere plek op de bank met dekens en veel kussens, zoek de grappigste films op Netflix op en jullie zijn er klaar voor.

4. Een avondje stappen

Drankjes en dansjes doen met je beste vriendin is altijd een goed idee. Doe het alleen dit keer wel rustig aan met de alcohol en maak er een avond van waarbij het alleen om jullie twee draait.

5. Ruim samen al de spullen op van haar ex

Laat haar niet alleen de spullen van haar ex wegdoen, want dat gaat haar niet lukken én maakt het alleen maar moeilijker voor haar. Doe dit samen. Zo is ze niet alleen en door jouw hulp is alles binnen no time weg. Voelt misschien nog lekkerder ook.

6. Ga snacken

Snacken is niet alleen een optie bij een filmavond, maar eigenlijk gewoon altijd. Ga naar de supermarkt en haal al het eten wat jullie gelukkig maakt. Van een XL zak chips tot een bak Ben & Jerry’s. Eten maakt namelijk gelukkig en wat heeft je vriendin echt nodig na een break up? Juist, vrolijk worden.

Misschien vind je dit ook leuk: