Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Gezondheid 31 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

Aha! Dit zegt de plek van je puistjes over je gezondheid én zo los je het op

Je wordt wakker en ja hoor, die verrekte puistjes zitten allemaal weer op die akelige plek: je kin. Je vraagt je af waarom ze toch steeds daar verschijnen. Wij helpen je graag. De plek waar jij puistjes krijgt zegt namelijk iets over je gezondheid en zo los je het op.

Helaas krijgt iedereen wel eens te maken met puistjes. Nog vervelender als dezelfde puistjes steeds terugkomen. Zodra jij weet wat de oorzaak is kan je er mee aan de slag en raak je die (letterlijke) etterbak voor eens en altijd kwijt.

De plek van je puistjes en je gezondheid

Zodra je de oorzaak weet van de plek van je puistjes kan je er mee aan de slag én dat is wat wat wij vrouwen willen. Wij zochten voor jou op wát de plek van je puistjes zegt en hoe je ze in de toekomst kunt voorkomen. Ze zeggen niet voor niets dat voorkomen beter is dan genezen niet waar?

Voorhoofd = spijsverteringsstelsel

Heb jij vaak last van puistjes op je voorhoofd? Dan kan dit te maken hebben met wat je eet. Ben je stiekem een enorme fan van junk food? Probeer het eens een paar weken niet te eten en kijk of het verschil uitmaakt. Zit je nog in je puberteit? Dan hoort deze plek voor puistjes er helaas een beetje bij. Maar niet getreurd, het trekt in de loop van de tijd écht weg.

Voorhoofd (net boven de neus) = lever

Je wordt wakker en je ziet het direct, in het gebied boven je neus zijn allemaal puistjes te zien. Het kan te maken hebben met het nuttigen van (te veel) alcohol. Maar het kan ook zo zijn dat jij gewoon heftig reageert op een paar wijntjes. Ook is het zo dat zuivelproducten vaak voor puistjes op deze plek zorgen. Gaat het maar niet weg terwijl je geen alcohol drinkt? Stop dan eens met zuivelproducten.

Op je slapen = nieren

Deze plek kan er op duiden dat je te weinig vocht in je lichaam hebt. Schaf dus een grote bidon aan waar je de hele dag water uit kunt drinken. Grote kans dat je puistjes verminderen op deze plek.

Puistjes op je neus = bloeddruk of oude make-up

O nee hé, een grote rode joekel op het puntje van je neus. En het vervelende is, is dat deze vriend steeds terugkomt. Weet je vaak zout en gekruid eten? Laat het een periode staan om te kijken of je vrolijke puistenvriend wegblijft. Maar vaak heeft die puist een minder ernstige oorzaak: oude make-up of restjes make-up. Makkelijk te lossen door frisse nieuwe producten én passende gezichtsreiniger.

In de buurt van je oren = nieren

Voel jij opeens puistjes in de buurt van je oren? En dan met name achter je oren? Ook dan krijg jij het water-recept voorgeschreven. Drink elke dag minstens 1,5 liter water. Dus géén tien bakken koffie meer op kantoor. Vind je het lastig om veel te drinken? Schaf dan een bidon aan waardoor je altijd genoeg drinkt.

Wangen = luchtwegen of een vieze telefoon

Puistjes op je wangen kunnen duiden op allergieën. Maar ook op het roken van sigaretten. Doe je dat? Dan heb je nu nóg een reden om zo snel mogelijk te stoppen voor je gezondheid. Ook kan het te maken hebben met een veel simpelere ‘fout’: bellen met een vieze telefoon tegen je wang aan. Ja, we onderschatten nogal eens hoe smerig die telefoon kan zijn. Maak daarom regelmatig je telefoon schoon zodat je wangen onberispelijk mooi blijven.

Puistjes op je kin = hormonen en stress

Waarschijnlijk is deze plek voor puistjes héél herkenbaar bij vrouwen: op je kin. Valt het je op dat het elke maand rondom je menstruatie weer raak is? Klopt, deze plek is gelinkt aan hormonen. Maar puistjes op je kin kunnen ook duiden op te veel stress. Komen ze te voorschijn tijdens je tentamenweek? Neem ze voor lief máár probeer ook te ontspannen met deze tips waardoor je je tentamen sowieso gaat halen.

Nek = je zit tegen een griepje aan

En dan zit er niets anders op dan even je rust te pakken voor je gezondheid. Je lichaam is namelijk hard aan het vechten tegen bacteriën. Gelukkig hebben wij tips hoe je griep (en dus ook je puistjes) de kop in kunt drukken.

Meer over beauty: