Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 21 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

6 Struggles als je je open stelt voor iemand nadat je jaren single bent geweest

Het leven van een single is fantastisch: je kan doen en laten wat je wilt en er is niemand die zich hierom druk maakt. Je hoeft je niet te verantwoorden waar je bent en je bent tot niemand iets verplicht. Maar dan vind je iemand die je écht leuk vindt en is het single leven verleden tijd. Toch brengt het ook de nodige struggles met zich mee als je je na jaren single te zijn geweest open stelt voor een relatie. Deze namelijk:

1. Samen slapen is fijn, maar je slaapt wel minder goed

Heerlijk hoor, om samen te slapen en lekker tegen elkaar aan te kruipen. Maar soms is het echt even you-time. Dan hoeft je niemand naast je die alle ruimte en dekens in pikt. Dan ben je meer in de mood voor een heerlijke holbewoner pyjama dan een sexy setje. En wil je even geen kant op plaatsen waar katoen veel beter voelt. Zo gek is het toch niet, dat je soms liever alleen slaapt?! Ugh, de struggle.

2. Je moet wennen aan dat je alles deelt

Hoe laat jij aankomt op het station, wat je voor lunch hebt gegeten en hoe je moeder de film van gisteravond vond. Nope, dat is informatie die simpelweg gewoon té vermoeiend is om te delen. Dat zou betekenen dat je continu op Whatsapp zou zitten en daar heb je écht nul tijd voor.

3. Je hebt soms behoefte aan tijd voor jezelf

Je bent verliefd en vind het heerlijk om tijd met je lief door te brengen. Maar soms vind je het ook best prima om even alleen te zijn. Het ‘we-moeten-elkaar-minimaal-twee-keer-per-week-zien’-principe kan je dan een beetje benauwen. Gelukkig hoeft dat gevoel helemaal niet te betekenen dat hij/zij niet Mister of Miss Forever is. Het betekent gewoon dat je heul lang single bent geweest.

4. Het is vermoeiend om je altijd zorgen te maken over wat de ander van je vindt

Want god, dat is het, reuze vermoeiend. Als je lover een uur niet reageert denk je al dat het over is tussen jullie. En je probeert de verborgen betekenis in zijn berichtjes te ontcijferen. Verliefd zijn is leuk, maar doodeng tegelijkertijd.

5. Je lief wil voor alles betalen

Waar je ooit de strong independent woman was, voelt het nu alsof je financieel afhankelijk bent van de persoon waarmee je datet. Natuurlijk is het in het begin lief en vind je het fijn, maar hoe vaker de ander het doet, hoe schuldiger jij je gaat voelen.

6. Je moet dingen laten voor elkaar

Het moeilijkste gedeelte van een relatie aangaan met iemand, nadat je jaren single bent geweest, is dat je sommige gebruiken moet opofferen. Een relatie is geven en nemen en zo leveren jullie beide dingen in, maar dit is wel even wennen altijd. Als deze persoon het waard is, dan zal je dit met liefde doen.

Herken jij deze struggles? No worries, het komt allemaal goed. Je staat er niet alleen in en wellicht heeft hij hetzelfde gevoel. Doe rustig aan, er is geen reden om te haasten. En werk samen aan een prachtige relatie.

Dit wil jij ook weten: Even loeren: Dit zijn de 8 verschillende soorten penissen

Elite Daily