Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 12 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

Je dacht dat je over je ex heen was? Op deze momenten besef je dat je hart nog steeds gebroken is

Na maanden van in bed liggen met chips, cola, chocolade en chickflicks – de gordijnen consequent gesloten – ben je ineens klaar met je liefdesverdriet. Je ex mag lekker je ex blijven, je hoeft hem écht niet meer terug. Alles lijkt helder. Het is beter zo. Je wilt weer naar buiten, je voelt je fris, kan eindelijk weer lachen als je vriendinnen een grappig verhaal vertellen. Maar dan, dan gebeurt er iets. Je dacht dat je over hem heen was, maar opeens voel je je weer helemaal terug bij af.

Het party inzicht

Je danst, drinkt, versiert de dj. Toch het voelt leeg. Je praat wel met mannen, maar niemand kan aan hem tippen. En let’s face it, de eigenlijke reden dat je met je vriendinnen mee ging naar het feestje, was dat je hém wilde tegenkomen. Je wilde met alle knappe mannen flirten, zodat hij dan zou voelen wat een geweldige vrouw hij had laten gaan. Maar je ex is er niet en alle andere mannen lijken sukkels.

Het rebound besef

Dan ontmoet je iemand die je écht leuk vindt. Hij overlaat je met aandacht en draagt je op je handen. Hij is alles wat je ooit zocht in een man. Of toch niet? Hij is niet zo grappig als je ex en jullie verschillen ook best vaak van mening. Hij blijkt niet de liefde van je leven, slechts een troostrijke afleiding. Het is vervelend als je onder ogen ziet dat je nieuwe vlam een rebound is, maar voel je niet schuldig. Praten is volgens wetenschappelijk onderzoek de beste remedie tegen een gebroken hart, maar je op een nieuwe man storten werkt ook prima.

Het weet-je-nog berichtje van je ex

Net nu je een paar weken niet meer aan hem gedacht hebt, is hij daar weer. Een appje. Of je nog weet dat jullie vorig jaar rond deze tijd zo heerlijk gingen uitwaaien op het strand? En dat jullie aan het einde van de herfstdag de beste seks ooit hadden? Ja, wat denkt hij nou? Natuurlijk weet je dat nog! Ineens is daar weer die felle pijn en het gemis naar de man met wie je alles deelde.

Bam! Het besef dat je echt alleen bent

Jullie waren een twee-eenheid. Samen Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw vieren was vanzelfsprekend. Vlak na de break-up leken de feestdagen nog eindeloos ver weg, maar nu is het oktober en je vriendinnen beginnen al plannen te maken voor december. Het geeft niet, je gaat heus wat leuks doen. Maar het is zonder hem. Slik.

Het eerste gesprek

Eerst is er paniek: o mijn God, daar staat hij. Je haar zit fabulous, godzijdank, maar je hebt zo geen zin om met hem te praten. Oké, hij heeft je gezien, dus je moet wel. Je vindt hem nog steeds sexy as hell. Het gesprek is wel een beetje ongemakkelijk – wat deed hij afstandelijk toen je hem aansprak – maar ook weer totaal niet. Eerlijk gezegd is het een verademing om met iemand te praten die jou door en door kent. Shit, waarom is hij uit je leven?

Het he-moved-on bericht op Facebook

Inmiddels is het leven prima zonder hem. Je hebt je vriendinnen, je hebt nieuwe vrienden gemaakt, je hebt meer tijd voor etentjes, voor sporten en je leest eindelijk dat boek dat al maanden naast je bed ligt. Dan zie je op Facebook dat hij een nieuwe vriendin heeft. En ze hebben een huis gekocht terwijl hij met jou nooit écht wilde settelen. Het kan je niets schelen dat uit onderzoek van de Binghamton University en de University College London blijkt dat vrouwen meer last hebben van liefdesverdriet dan mannen, als hun relatie op de klippen loopt. En dat het normaal is dat mannen eerder verder gaan met hun leven. Het doet gewoon verdomde veel pijn, zo’n gebroken hart.

Uiteindelijk zul je sterker en gelukkiger uit je break-up komen

Geloof je niet dat je ooit weer de slappe lach krijgt? Klik dan op de foto.