Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 14 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

Zo blijft je foundation de hele dag flawless zitten

Of je nu naar je werk gaat, een date hebt, of een hele dag naar een festival gaat, je wil dat je foundation blijft zitten waar hij zit. Met deze stappen blijft je foundation flawless, de hele dag (en nacht) lang.

1. Dagcrème

Om ervoor te zorgen dat je foundation de hele dag blijft zitten moet je ervoor zorgen dat de basis goed is. Wanneer je huid hydratatie mist zal hij het vocht in de loop van de dag uit je foundation halen, wat ervoor zorgt dat je foundation vlekkerig wordt. Begin daarom met een vochtinbrengende crème afgestemd op jouw huidtype. Zorg ervoor dat de crème goed ingetrokken is voordat je je primer eroverheen aanbrengt.

2. Primer

Een primer zorgt ervoor dat je foundation beter hecht en daardoor langer en mooier blijft zitten. Er zijn verschillende primers te koop. Je hebt bijvoorbeeld hydraterende, matterende, egaliserende, kleurcorrigerende en poriënverkleinende primers. Welke je gebruikt is je eigen voorkeur. Je neemt de primer die jouw grootste probleem aanpakt. Glimt je huid bijvoorbeeld heel snel dan is een matterende primer ideaal. Maar vind je je grove poriën ontzettend storend dan is een primer die je poriën verkleint de primer voor jou.

3. Foundation

Er zijn tientallen foundations op de markt, en een goede vinden is altijd een hele uitdaging. Je kunt hiervoor het beste advies vragen in een parfumerie. Zij kunnen op basis van jouw huid en wensen een aantal foundations selecteren die geschikt zijn voor jou. Ook is er altijd de mogelijkheid dat ze de foundation van je keuze meteen bij je opbrengen zodat je kunt zien of je het een mooi resultaat vindt. Wanneer je nog niet meteen tot aankoop wil overgaan kun je ook altijd eerst een proefje vragen zodat je de foundation nog een keer op je gemak kunt uitproberen.

Wanneer je een foundation hebt gevonden breng deze dan bij voorkeur met een foundation kwast aan. Hiermee creëer je een mooi natuurlijk resultaat wat goed blijft zitten. Breng de foundation met lichte streken aan van binnen naar buiten, en vervaag de foundation bij de haargrens met de kwast. Houd het bij één laagje foundation, ook al heb je wat oneffenheden. Het is mooier om de oneffenheden nog even extra aan te stippen met concealer dan dat je laag op laag gaat smeren met je foundation.

4. Concealer

Breng wat concealer aan onder je ogen om eventuele donkere kringen wat te verdoezelen. Ook pukkeltjes en andere oneffenheden kun je hiermee wegwerken. Zorg er wel voor dat je de concealer goed blend met je foundation, anders bestaat de kans dat je lelijke plekken krijgt wanneer je je gezicht afpoedert.

5. Poeder

Om je foundation te matteren en fixeren gebruik je een transparante poeder. Dat de poeder transparant is, is heel belangrijk aangezien je met een gekleurde poeder je foundation al snel te donker maakt. Ook zorgt het voor een masker-achtige uitstraling in plaats van een naturel look. Breng de poeder met een grote poederkwast aan en waaier ermee over je gezicht voor het meest natuurlijke resultaat.

6. Fixing spray

Om er écht zeker van te zijn dat je make-up de hele dag en/of nacht blijft zitten gebruik je er nog een fixing spray overheen. Dit is je allerlaatste stap, gebruik de spray daarom nadat je al je make-up erop hebt zitten. Vernevel de spray over je gezicht en houd hierbij ongeveer een armlengte afstand bij aan. Wanneer je de spray van te dichtbij op je gezicht sprayt loop je namelijk het risico dat je je make-up eraf sprayt.