Demi Rutten
Demi Rutten Life 4 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Heftig! Liyah van Temptation Island onthult dat dit niet haar echte naam is en de reden is heel sad

We schreven vandaag al over de ruzie tussen Liyah en Tyra, en nu heeft Liyah op Instagram een persoonlijk verhaal gedeeld. Haar echte naam blijkt namelijk niet Liyah te zijn. Ze deelt haar verhaal om tegen te gaan dat mensen haar er nog meer mee kunnen pesten. You go girl!

Liyah vertelt het persoonlijke verhaal uit haar jeugd waarom ze haar naam heeft veranderd. Wij praten je bij.

Liyah’s heftige verhaal

Uit dit verhaal blijkt maar weer dat je van buiten niet kan zien wat iemand heeft meegemaakt. Liyah komt in Temptation Island over als een vrolijk meisje dat voor iedereen klaarstaat, maar dat ze wat heftigs heeft meegemaakt in haar jeugd wist niemand. Na de Instagram ruzie met Tyra voelde Liyah zich gedwongen haar verhaal te vertellen om de pesters voor te zijn.

Identiteitscrisis en depressie

Ze deelt op haar Instagram Feed: ‘’Ik zie dat een aantal mensen die me niet mogen heel graag het feit willen delen dat Liyah niet mijn echte naam is, maar een roepnaam. Ik was 13 of 14 jaar, heel depressief (wisten we toen niet) en had een identiteitscrisis. Ik vond meisjes ook leuk, dat wist ik toen al. Mijn echte naam werd altijd verkeerd geschreven en gezegd. Bijnaampjes, koosnaampjes en roepnamen waren bij mij al jaren een ding.’’

Liyah vertelt verder dat ze zich door het debuutalbum van Jiggy Dje eindelijk gehoord voelde, vooral door het nummer ik ben alleen’. Op die manier deelde ze met haar moeder dat het niet goed met haar ging. ‘’Ik zei mama, luister, ik hou van mijn naam, maar het past niet bij me. Ik wil deze naam en periode zo graag achter me laten’’, schrijft ze in haar post.

Aaliyah

De naam Liyah komt voort uit het feit dat ze zo’n fan was van zangeres Aaliyah. Ze besloot daarom dat haar nieuwe naam Liyah werd. ‘’Het was een moment dat mijn moeder voor mij koos en daar ben ik fucking trots op. Dat hebben we samen gedaan, die dag was voor ons de eerste dag. Het heeft alsnog lang geduurd voordat ik mezelf durfde voor te stellen als Liyah maar inmiddels zijn we al jaren verder en de meeste mensen weten niet beter. Ik gebruikte toen ook meteen de achternaam Park, want ja ik droeg niet met heel veel trots de achternaam van mijn vader. Maar dat is weer een ander verhaal.’’

Liyah besluit haar verhaal met: ‘’Lieve pestkoppen, dit ga je niet tegen mij gebruiken.’’ We weten niet van jou, maar wij vinden het echt een powervrouw dat ze dit durft te delen. Go Liyah!

 

Liyah Temptation Island Instagram post
@six.north

Meer over Temptation Island