Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Weer daten met je ex tijdens de feestdagen? Dit is hoe je het moet aanpakken

De feestdagen brengen een hoop gevoelens met zich mee. Het liefst wil je kerst natuurlijk niet als single doorbrengen want ughhh, dat is al het zoveelste jaar op rij dat je alleen aan het kerstdiner zit. Ook kunnen de feestdagen ervoor zorgen dat je weer een ex tegen het lijf loopt, vooral als jullie allebei terug moeten naar jullie home town. Dat is wel het laatste waarop je zit te wachten.. Maar het kan ook juist héél goed zijn om elkaar na een lange tijd weer tegen te komen en wie weet zorgt het wel weer voor een verzoening tussen jullie.

Kissing under the mistletoe it is!

Terugkomen met je ex voor de feestdagen? Dit is hoe je het moet aanpakken

Het klinkt misschien een beetje gek, terugkomen met je ex. Toch kan het ook voor een betere en sterkere relatie zorgen dan eerst. Jullie zijn een tijdje uit elkaar geweest, hebben nagedacht wat je wel en niet wilt en jullie hebben (hopelijk) beiden aan jezelf gewerkt. Heb je nou geen idee hoe je zo’n verzoening met je ex moet aanpakken? No worries, hieronder staan vijf tips die jou sowieso gaan helpen.

1. Volg je ex op social media

Het is logisch dat je je ex destijds hebt ontvolgt toen jullie relatie uitging, maar nu jullie allebei weer een tijdje verder zijn is het een goed idee om elkaar weer te volgen. Je krijgt een kijkje in zijn leven en zo kan je gelijk zien of hij misschien al weer een relatie heeft (en of je dus nog kans maakt). Als dit niet het geval is kan je via hier contact proberen te zoeken en kijken of de interesse wederzijds is.

2. Spreek af

Nadat je contact hebt gezocht en al een tijdje met elkaar aan het praten bent via WhatsApp, is het tijd om de volgende stap te zetten. Nodig hem uit bij jou thuis, hij kent jouw huis als geen ander aangezien hij daar vroeger ook vaak over de vloer kwam. Als je dit nog niet aandurft (wat ook logisch is), vraag dan aan hem om samen bij een café af te spreken.

3. Ga naar een plek toe waar je ex ook zal zijn

Vooral met de feestdagen is er wel één plek waar iedereen samenkomt. Als je weet dat jouw ex daar ook zult zijn, ga daar dan naartoe! Maak een praatje met hem en wie weet brengen jullie wel de hele dag samen met elkaar door en kan er weer iets moois opbloeien tussen jullie.

4. Vertel hoe je je voelt

Soms kan een break-up zó verdrietig zijn, dat je er jaren daarna nog steeds last van hebt. Vooral als je elkaar dan weer tegenkomt, kunnen die gevoelens in één keer weer opkomen. Probeer hem te vertellen hoe jij je erover voelt en misschien voelt hij wel precies hetzelfde!

Waarom we allemaal weleens over ex-lovers fantaseren