Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

True crime-documentaire ‘The Tinder Swindler’ staat op Netflix en iedereen wil weten waar Simon Leviev nu is

Netflixs The Tinder Swindler is onze nieuwste true crime-obsessie en vertelt het verhaal van een oplichter die de dating-app gebruikte om zijn slachtoffers op te lichten. De documentaire verscheen gisteren op Netflix en richt zich op een man genaamd Shimon Hayut, die de naam Simon Leviev op Tinder gebruikte.

De vraag is: waar is hij nu?

The Tinder Swindler

The Tinder Swindler staat sinds gisteren op Netflix en het streamingplatform schrijft, “You’ll never ‘swipe right’ the same again after watching this new film [which] tells the jaw-dropping story of a prolific conman who posed as a billionaire playboy on Tinder, and the women who set out to bring him down.” De film vertelt het verhaal over een man genaamd Shimon Hayut, die de naam Simon Leviev op Tinder gebruikte om zijn oplichting uit te voeren. Dus, wie is hij, en waar is Simon van The Tinder Swindler nu?

Netflix

Wie is Simon Leviev uit The Tinder Swindler?

Simon Leviev, wiens echte naam Shimon Hayut is, is een Israëlische oplichter die de datingapp Tinder gebruikte om vrouwen voor honderdduizenden dollars op te lichten. De Netflix-documentaire richt zich op de verhalen van drie van zijn slachtoffers en de trailer is nogal *aangrijpend*:

Hayut deed zich naar verluidt voor als de zoon van de IsraĂ«lische zakenman en de zogenaamde “King of Diamonds”, Lev Leviev. Hij gebruikte de naam Simon Leviev op Tinder en verleidde vrouwen met dure cadeaus en privĂ©jets voordat hij hen enorme hoeveelheden geld aftroggelde.

Waar is Simon Leviev van The Tinder Swindler nu?

Volgens berichten werd Hayut (ook bekend als Simon Leviev) in december 2019 gevangen genomen in Israël, maar werd hij na vijf maanden vrijgelaten.

Op 30 december 2019 werd gemeld dat Hayut was veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf voor vier beschuldigingen van fraude. Naar verluidt zou hij zijn slachtoffers 150.000 NIS [IsraĂ«lische munteenheid], wat overeenkomt met ongeveer €40.000, aan schadevergoeding betalen. Bovenop een schadevergoeding werd hij ook veroordeeld tot het betalen van een boete van NIS 20.000 (ongeveer €5.000), na een pleidooiovereenkomst.

Netflix

In 2015 werd Hayut eerder door de Finse autoriteiten beschuldigd van oplichting van drie vrouwen en veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Hij werd in 2017 teruggestuurd naar IsraĂ«l, maar nam een ​​andere identiteit aan en vluchtte opnieuw het land uit.

Na zijn veroordeling in 2019 werd Hayut na slechts vijf maanden vrijgelaten uit de gevangenis, volgens rapporten in mei 2020. Men denkt dat zijn vrijlating te danken was aan een programma dat gericht was op het verminderen van de gevangenispopulatie tijdens de coronaviruspandemie.

In december 2020 haalde Hayut opnieuw de krantenkoppen omdat hij zich naar verluidt voordeed als medisch werker om vroegtijdig toegang te krijgen tot het coronavaccin. Nu, hoewel niet bevestigd is dat hij het is, heeft hij een Instagram-account onder de naam @simon_leviev_official met 96.9k volgers. Inmiddels is het account ingesteld op privé.

Makers van Don’t F*ck With Cats komen met nieuwe Netflix-documentaire: The Tinder Swindler

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL