Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Lifestyle 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTokkers drinken massaal espresso gemixt met sinaasappelsap en het schijnt het beste drankje ooit te zijn

We kunnen er niet omheen: op TikTok worden de meest uiteenlopende food trends gedeeld. En hoezeer we ook houden van culinaire videocontent, bij sommige van die trends hebben we toch ook wel onze bedenkingen. Momenteel gaan er bijvoorbeeld massaal video’s rond van espresso met sinaasappelsap. Ja, we weten wat je denkt.

Geen aantrekkelijk idee

Dat dachten wij namelijk ook. Op papier lijkt ons dit in de verste verte geen aantrekkelijk idee, maar toegegeven: op sommige video’s ziet het er nog niet zo slecht uit. Want door niet alleen sinaasappelsap, maar ook bruiswater en ijsblokjes toe te voegen aan je espresso, krijg je een behoorlijk sprankelende situatie.

Een espresso spritz dus eigenlijk. Doe je trouwens een beetje onderzoek naar het drankje, dan lees je vooral reacties van mensen die ‘t verrassend lekker vinden – juist ook bij diegenen die aanvankelijk erg kritisch waren.

Espresso met sinaasappelsap: de proef op de som

Blijft toch de vraag of al deze mensen op TikTok gewoon overdrijven of dat het écht om een briljante combinatie gaat. Enige manier om dat te achterhalen? De proef op de som nemen, uiteraard.

Voor onze smaaktest baseren we ons op een recept dat ons het lekkerst lijkt, zoals te zien in onderstaande video. Concreet: we vullen een glas met ijsblokjes, twee schijfjes sinaasappel en een beetje sinaasappelsap. Dat lengen we aan met bruiswater en op het einde voegen we het shot espresso toe.

@eli_bang

love this combo #orangejuiceespresso #espresso #coffeee #orangejuicecoffee

♬ original sound – bundaddy

Dit vonden we ervan

Is het verschrikkelijk? Nee. Sterker nog: het drinkt best lekker weg. Vallen we achterover van genot? Dat nou ook weer niet. Aangezien we geen exact recept gebruiken, spelen we zelf maar een beetje met de verhoudingen. Die blijken alles bepalend, vooral de hoeveelheid sinaasappelsap. Te weinig daarvan en het wordt te flauw, teveel en de balans slaat om naar zuur.

Toch klopt het dus wel dat als die verhoudingen eenmaal in balans zijn (tip: experimenteer hier zelf mee), je best een uitgebalanceerd drankje overhoudt. Als non-alcoholisch aperitief kan het in ieder geval perfect dienst doen, al denken wij dat dit drankje ook wel wat

espresso met sinaasappelsap
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De conclusie

Conclusie? Espresso met sinaasappelsap is lang niet zo verschrikkelijk als het klinkt. Wordt het onze nieuwe lijfdrank? Dat ook niet. Toch blijven we met liefde de huidige food trends in de gaten houden – al nippend van een good old espresso.

Dit artikel verscheen eerder op de website van onze collega’s van Culy.

Dit wil je vandaag nog maken: de nachtelijke koffie aka Espresso Martini