Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 7 apr 2022
Leestijd: 6 minuten

In gesprek met Trinny Woodall over haar nieuwste retinal serums én haar ultieme tips voor een gave huid

Trinny Woodall is al jaren een populaire Britse tv-persoonlijkheid én ze is inmiddels beautyexpert en houdt zich dan ook voornamelijk bezig met haar beautylijn Trinny London. Ze begon met make-up maar ze breidt inmiddels uit naar huidverzorging, iets wat haar nauw aan het hart ligt. Zelf heeft ze jaren geworsteld met een onrustige huid en daarom wil ze er juist voor zorgen dat (jonge) vrouwen dit niet hoeven mee te maken door het gebruik van de juiste producten en door eerlijke voorlichting.

Beautify gaat in gesprek met Trinny over haar nieuwste toevoegingen aan deze skincare-lijn. We gaan het hebben over retinals, of zoals Trinny ze noemt: The Overnight Superhero’s.

Lancering van Overnight Clarity en Overnight Sensation

We spreken Miss Woodall op 5 april, de dag dat haar nieuwe serums gelanceerd worden. Het is een drukke persdag voor Trinny, die ook nog eens nét terugkomt uit India. “Ik heb nog geen last van mijn jetlag”, lacht ze. “Maar dat komt door de adrenaline!”

De skincare-lijn van Trinny Londen is nog redelijk nieuw. Hoe ben je met dit idee gestart

“Trinny London heeft in februari haar eerste skincare-lijn gelanceerd en het grappige is dat mensen eigenlijk altijd dachten dat ik eerst zou beginnen met huidverzorging én daarna met make-up, omdat ik zo fanatiek ben over mijn huidverzorging. En dat fanatisme dat komt voort uit het hebben van een slechte huid.”

“Mensen die altijd een goede huid hebben gehad voelen die urgentie van het hebben van een goede skincare-routine minder. Maar.. met alleen micellair water kom je er niet als je een slechte huid hebt. Ik richt me vooral op vrouwen tussen de 20 en 40 jaar oud, die misschien net al iets te lang hebben rondgelopen met ‘bad skin’ en dus écht goede producten nodig hebben om de huid te herstellen en te verzorgen. En nu zijn we dus ook gestart met retinal!”

Ja, vertel ons alles! Wat is retinal precies?

Retinoids zijn erg complex en ook lastig om te begrijpen. Veel vrouwen hebben er wel eens over gehoord en denken het dan te moeten gebruiken. Maar als je dit niet doet kan het nare gevolgen hebben, zoals een gevoelige en rode ‘flaky croissant skin’. Vul zelf maar in hoe dit eruit ziet. Anderen gebruiken weer een retinyl palmitate en dat doet helemaal niks. Niet kopen dus! Dan heb je ook nog vrouwen die retinol (met een o) gebruiken en die irritatie en slappere huid krijgen doordat de retinol eerst op de oppervlakte van de huid werkt en daarna pas ín de huid.”

“Ik wilde graag twee retinals op de markt brengen. Eerst heb ik ‘Overnight Clarity’ bedacht. Als je ouder bent dan 25 dan is je huid vaak een beetje vettig en verstopt. Ook heb je dan nog die vervelende paar dagen vóórdat je ongesteld wordt waarin je huid vaak ook zichtbaar slechter wordt. In dit product zit dus retinal en dit werkt 20 keer sneller dan retinol, maar dan zónder de vervelende bijwerkingen als een droge, geïrriteerde huid met schilfers. De retinal dringt meteen door in de huid zodat het meteen de oorzaak aanpakt zonder dat je eerst nog een gevoelige ‘oppervlakte’ ervaart.”

Trinny London
Bron: Trinny London

Dus het grote verschil met een retinol is dat dit stofje niet uitdroogt en dus niet irriteert?

“Precies! En dan zit er ook nog niacinamide in, wat ervoor zorgt dat de vettigheid meer in balans is en dat je huid gezond blijft. Ik heb jaren aan mijn huid gezeten en ik heb daar toen donkere acne-littekentjes aan overgehouden en dit soort ingrediënten helpen écht om je huid te verbeteren. Ik heb hier allemaal reviews van gebruikers liggen en die vertelden mij ook echt dat ze snel verandering zien en zónder nare effecten. Overnight Clarity zorgt dat vervelende donkere littekens na verloop van tijd minder worden.”

En dan is er nóg een product genaamd ‘Overnight Sensation’. Kan je daar iets meer over vertellen?

“De Overnight Sensation is echt voor de vrouwen die de ‘oompf’ zijn verloren. Denk aan een doffe, grauwe huid mét al wat lijntjes. Sommigen hebben dit al eind twintig en anderen pas begin veertig. Dit product is nog twee keer zo sterk én er zitten extra vitamines in zoals vitamine F. Echt zo’n product waarvan je in de ochtend zegt: ‘Wat heb ik gisteren op mijn huid gebruikt?’ omdat het er gewoon goed uit ziet.”

“Ik heb vaak genoeg gehad dat ik een retinoid gebruikte en dat ik dan de volgende ochtend (of ik de dagen erna) geen verschil zag. Dan zag ik het maar als een ‘journey’ en dan moest ik geduldig zijn. Dat is met deze producten niet. Ja, ze zijn echt geweldig. Wat dit product ook goed doet, is de opkomende pukkels (whoppers) ‘stoppen’. Soms heb je het gevoel dat er een enorme pukkel gaat opkomen en met dit product stop je deze groei en houdt je het dus als het ware tegen.”

Trinny
Bron: Trinny London

Zijn de producten geschikt voor elk huidtype?

“Elk huidtype, ja. Er zit geen parfum in want dat zorgt alleen maar voor irritatie. De ingrediënten moeten het werk goed kunnen doen zonder gestoord te worden. Je ruikt het serum dus écht, maar geen zorgen het is een erg prettige lucht. Omdat het een retinal is is de kleur geel. Wist je dat het? Een sterke kleur geel.”

Welke twee producten uit jouw skincare-collectie moeten onze lezeressen eigenlijk écht proberen? Wat raad je aan?

“De Beautify-lezeressen zitten aan de onderkant van mijn doelgroep, maar ik heb zeker een bepaald ‘dream team’ wat ik jullie zou willen aanraden. AHA/PHA Cleanser voor het schoonmaken van de huid en dat mag je twee keer per dag gebruiken. Dan moet je de huid in balans brengen en dat doe je met een BHA én een beetje AHA. Deze ingrediënten zijn ‘acids’ en zorgen voor exfoliatie. Ook zit er salicylzuur in! Daarna sluit je de routine af met het nieuwe Overnight Clarity serum (de retinal dus) voor een helder uitziende huid. Ja, echt een droom-trio!”

Bekijk Trinny haar verhaal over het ‘Dream Team’ hieronder op ons TikTok-kanaal:

@beautifymagazine

Beautify sprak afgelopen dinsdag met – the amazing – @trinnywoodall over de lancering van de nieuwe Retinal serums ‘Overnight Superhero’s én ook adviseert ze jou haar ‘dream team’. Lees het hele interview op onze website! #linkinbio #beautifymagazine #trinnylondon #trinnywoodall #skincare #beautytok #skincareroutine #retinal

♬ origineel geluid – beautifymagazine

“Daarnaast verkopen we ook sets om specifieke huidproblemen aan te pakken dus dat is ook handig om te weten. Iedereen is anders en iedereen heeft andere issues.”

Dank voor al je handige informatie! Ga je de launch vandaag nog vieren?

“We vieren het zeker! Er liggen hier overal koekjes en lolly’s en iedereen is op kantoor, allemaal in een goede bui en iedereen heeft heel veel energie. Dus het voelt sowieso een beetje als een feestdag.”

Benieuwd naar de producten van Trinny? Via deze link kan je ze allemaal bekijken.

Dit zijn alle voor- en nadelen van retinol (aka vitamine A)