Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit TikTok-recept laat zien hoe je burrata caprese een heerlijk Aziatisch tintje geeft

Je hoeft het ons niet eens meer te vertellen: jij houdt van burrata. Het maakt niet uit of deze op een pizza zit of in een salade te vinden is. Jij kan burrata elke dag wel eten. Maar een van de lekkerste recepten met burrata is wel de burrata caprese. Simpel, maar vol van smaak. Wil je dit recept eens op een andere manier bereiden? Maak dan zeker deze burrata caprese met een heerlijk Aziatisch tintje.

Om je vingers bij af te likken.

TikTok-recepten

Zit jij dagelijks op TikTok? Dan is de kans groot dat jij ook de nodige inspiratie op het gebied van eten van deze app haalt. Het platform staat namelijk compleet vol met de heerlijkste recepten en wij hebben er al veel uitgeprobeerd. Zo zijn wij compleet obsessed met deze tapas recepten en kunnen we geen genoeg krijgen van deze heerlijke cheesecake bites.

Als jij je laat inspireren door recepten op TikTok is de kans groot dat jij Annebel Ploeg – @annebelploeg – kent. Deze vrouw weet namelijk wat koken is en dit laat ze regelmatig in haar TikTok-video’s zien. Zo deelt ze de meest heerlijke recepten met haar volgers en nu is het weer raak. Annebel laat namelijk in haar video zien hoe je de burrata caprese een Aziatisch tintje geeft.

Meal preppen! Door deze ontbijtjes alvast klaar te maken vergeet jij nooit meer te eten in de ochtend

Burrata caprese met een Aziatisch tintje

En gelukkig is dit recept niet alleen heel lekker, maar ook simpel om te maken. Wij vertellen je precies wat je nodig hebt.

Ingrediënten

– Een pak papadum
– 1 Vleestomaat
– 1 Burrata
– Verse basilicum
– 1 Sjalot
– 1 Bosui
– Mayonaise
– Witte miso pasta
– Sesamzaadjes
– Sojasaus
– Sesamolie
– Sushi azijn

Recept

1. Maak als eerste de miso basilicum mayonaise. Dit doe je door flink wat mayonaise in een bakje te doen, samen met één theelepel witte miso pasta en vijf verknipte blaasjes basilicum. Roer dit vervolgens goed door elkaar heen.
2. Snij vervolgens de grote vleestomaat in dunne plakjes.
3. Na het snijden van de tomaat is het de beurt aan de sjalot. Snij deze fijn en mix hem in een bakje met wat sojasaus, sesamolie en sushi azijn.
4. Nu is het tijd om het gerecht op te maken. Leg als eerste een papadum op het bord en bedek deze eerst met een goede laag van de miso basilicum mayonaise. Beleg dit vervolgens met drie plakken van de vleestomaat en leg hier bovenop de burrata. Maak het gerecht af door de sjalot, wat bosuitjes en sesamzaadjes over het gerecht te verdelen. Eetsmakelijk!

@annebelploeg

Speciaal voot alle Burrata liefhebbers! Nu lekker in aziatische stijl #fyp #voorjou #samenkoken #burrata #caprese #kerstgerecht #voorgerecht #kerst #kerstmenu #vegarecept #makkelijkrecept #viral #viraal #foodtok #kooktok

♬ origineel geluid – Annebel Ploeg

Het is Wereld Espresso Martini-dag en op deze 12 plekken in Amsterdam drink je de beste