Steffi Rijnders
Steffi Rijnders TikTok 7 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Je kunt nu dus oogdruppels nemen voor ‘wittere ogen’ en heel TikTok is al fan

Wie en wat we aantrekkelijk vinden is voor iedereen anders. Toch zullen veel mensen het eens zijn dat mooie ogen aantrekkelijk zijn. Want laten we eerlijk zijn: op basis van uiterlijke kenmerken hebben mensen met mooie ogen vaak gewoon een voorsprong. Ogen zijn namelijk een van de eerste dingen waar we naar kijken als we iemand ontmoeten. Wist jij dat extra wit oogwit ook als aantrekkelijker en gezonder wordt gezien? TikTokgebruikers zweren bij oogdruppels voor helder oogwit.

Ja, echt.

Helder oogwit

Als je oogwit roder is dan het misschien ooit was, kan dit duiden op vermoeidheid en irritaties. Dit willen we nou juist niet uitstralen want mensen vinden helder oogwit aantrekkelijk omdat dit gezondheid uitstraalt. Tijdens een onderzoek van Psychology Today werden er 200 afbeeldingen getoond van ogen waarbij het oogwit was gemanipuleerd. Deelnemers van het onderzoek moesten vervolgens aangeven hoe gezond, blij en aantrekkelijk de ‘eigenaar’ van die ogen was. Uit dit onderzoek bleek dat mensen met meer rood in hun ogen als verdrietiger, minder gezond en minder aantrekkelijk worden gezien dan mensen met helder oogwit.

Druppels voor wittere ogen

TikTok gebruikers zweren erbij om oogdruppels te gebruiken die je oogwit helderder maken. Het zou gaan om de redness reliever drops van Lumify. Of je ogen nou geïrriteerd zijn vanwege vermoeidheid, allergieën, roken of je gewoon last hebt van droge ogen, de druppels zouden je ogen verfrissen en de rode kleur verminderen. Daarnaast zijn de druppels zacht er veroorzaken ze geen branderig gevoel. Wel zo lekker, als je iets in je ogen druppelt.

@manonvandenbos

Iemand slechte ervaringen hiermee? #eyemakeup #lumifyeyes #lumify

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Een natuurlijke manier voor wittere ogen

Vertrouw je de druppels toch niet helemaal en krijg je liever op een natuurlijke manier heldere, frisse en gezonde ogen? Dan kun je het beste beginnen met genoeg water drinken, voldoende slapen en gezond eten. Het slikken van vitamine C kan naast gezond eten ook bevorderend zijn voor helder oogwit. Daarnaast kan een cleanser helpen. Hiermee haal je rook, stof en pollen uit je ogen zodat je weer fris voor de dag komt. Tot slot is het dragen van een zonnebril verstandig. Hiermee bescherm je je ogen tegen uv-straling, waardoor je ogen minder snel geïrriteerd en dus minder snel rood worden.

Op deze plek in Rotterdam kan je samen met je lover een foto van je iris laten maken