Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Ahaaa! Dus zó eet je een tompouce zonder te knoeien

Mmmmm. Je voelt het bladerdeeg kraken tussen je tanden, de banketroom proeft heerlijk zacht en het glazuur smaakt hemels zoet. Vrijdag geniet heel Nederland weer van een heerlijke oranje tompouce.
Op Koningsdag stijgt de verkoop van tompoucen met maar liefst 600 procent. De meeste banketbakkers bakken de hele nacht door om aan de hoge vraag te voldoen.

Maar eh… kan jij na al die jaren nog steeds niet fatsoenlijk een tompouce eten? Na het lezen van dit artikel weet je voor eens en voor altijd hoe het moet:

Techniek 1

Dit is volgens het Klokhuis de makkelijkste manier om je tompouce zonder knoeien weg te werken. Je legt het gebakje op z’n zijkant en snijdt hem in de lengte door. Nu heb je twee halve tompouces die je om en om opeet. De kant met het glazuur natuurlijk als tweede. Het is alleen wel een beetje jammer dat je niet alles in één hap proeft.

Techniek 2

Met deze techniek proef je wel alles in één hap, maar je moet wel een paar keer oefenen om het echt goed te kunnen. Leg de tompouce op de zijkant en snijd in de breedte een klein hapje af. Omdat hij op de zijkant ligt kan het room niet alle kanten op splashen.

Techniek 3

Deze techniek van de Albert Heijn lijkt ons toch de beste. Je lift het dakje met glazuur van de tompouce eraf en legt deze op je bord. Daar leg je de andere helft van de tompouce weer bovenop. In dit filmpje zie je precies hoe het moet:

Hoe je je taartje ook eet, het smaakt ongetwijfeld weer verrukkelijk. Eet smakelijk!