Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Wow! Dit is hoe snel mannen verliefd worden en ze zijn héél licht ontvlambaar

Dat mannen niet de moeilijkste zijn wisten we al lang maar dat ze zó snel verliefd worden, is toch wel heftig. Hij hoeft jou namelijk maar heel even te bewonderen en zijn hart smelt. Kijkt hij 8,2 seconden naar jou? Grote kans dat hij tot over zijn oren verliefd is. We hebben het hier over liefde op het eerste gezicht en die eerste indruk van jou maakt hem wel of niet verliefd. Tel de seconden af wanneer hij naar jou kijkt. Lukt het jou om tot 8 te tellen? Oh bóy.. Tja, dit verklaart wel een beetje waar Temptation Tim zo snel tot over zijn oren verliefd was op Cherish.

Aantrekkingskracht

Dit bleek uit een onderzoek van Archives of Sexual Behavior. Het onderzoek werd uitgevoerd onder studenten, zij werden gekoppeld aan een acteur of actrice. Na het gesprek werd aan hen gevraagd de ander een cijfer te geven.

En wat bleek: Mannen die gemiddeld 8,2 seconden naar vrouwen keken waren op slag verliefd. Als dit niet het geval was keken ze nog vóór de 4 seconden weg.

Verliefde mannen

Wat voor mannen geldt, is niet per se op ons vrouwen ook van toepassing. Hoe lang de vrouwen keken had geen invloed op hun verliefde gevoelens. Wij kunnen langer of korter kijken, maar zo makkelijk verliefd zijn wij niet te krijgen.

Partners

Gek maar waar: Mannen bestuderen ons zo lang omdat zij willen inschatten of wij een geschikte (gezonde en vruchtbare) partner zijn voor later. Ze scannen ons eigenlijk als relatiemateriaal en laten daar hun liefde van afhangen.