Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Life 9 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Van Riverdale tot Outer Banks: dit is de top 10 beste teen drama’s

De laatste paar jaren zijn er zó veel goede teen dramas geweest. Deze series zijn zo lekker om weg te kijken en meestal wordt je helemaal opgeslokt door de serie. Hoe fijn is dat. Als je nu weer opzoek bent naar een nieuwe serie, dan kunnen wij deze écht aanraden. Volgens Ranker zijn dít de meest populaire teen drama’s op een rijtje.

Daar komen ze.

Beste teen drama’s

Van Riverdale tot 13 Reasons Why en Outer Banks er zijn er zeker genoeg.

1. Euphoria

Stipt op nummer één staat Euphoria. Deze serie is sinds 2019 te zien en er wordt alleen maar over gepraat. Wel moet je voor deze serie een klein uitstapje maken van Netflix naar HBO – maar geloof ons, het is het zeker waard.

Je volgt in deze serie een paar scholieren die verschillende dingen mee maken rondom seks, drugs, vriendschap, liefde, identiteit en trauma.

2. Riverdale

Riverdale begon als een onwijs populaire serie op Netflix en dit jaar komt er zelfs nog een seizoen. Dat is zeker iets waar we ons op kunnen verheugen. Op Riverdale High worstelen Betty, Archie, Jughead en nieuwkomer Veronica met hun gevoelens en samen worden ze een hechte vriendengroep. Ze maken de meest bizarre dingen mee, maar samen komen ze eruit.

3. Outer Banks

Outer Banks was dé hit van deze zomer. Deze teen drama is een heerlijke wegkijker. Maar let op, er is nog maar één seizoen dus voor je het weet heb je deze afgekeken, nog een klein beetje geduld want er is een tweede seizoen in de maak.

Een vriendengroep struggelt met de verschillende klassen in hun omgeving. Maar samen kunnen John B, JJ, Pope en Kiara de wereld aan, na een storm komen ze terecht in een gevaarlijk avontuur wanneer ze een geheimzinnig gezonken wrak vinden.

4. Never Have I Ever

Never Have I Ever is een teen drama, maar ook een comedy. De perfecte mix voor een zondagmiddag. Na een recent trauma begint Devi haar eerste dag als tweedejaars op de middelbare school, vastberaden om haar oude ik van zich af te schudden en eindelijk cool te zijn.

5. Elite

Elite is dé Spaanse teen drama die je gezien moet hebben. Als je dat nog niet hebt gedaan, dan weet je wat je te wachten staat. Wij hebben deze minstens al drie keer gezien.

Als een openbare school instort, probeert de aannemer zijn reputatie op te krikken door voor drie getroffen leerlingen een exclusieve privéschool te betalen. Je voelt al wat daar gaat gebeuren. Een en al drama. We love it.

6. Umbrella Academy

Deze serie was de hit van dit jaar. De Umbrella Academy gaat over de Hargreeves-kinderen, die door hun vaders dood weer herenigd worden. Maar de kinderen zijn niet normaal, ze bezitten allemaal een superkracht. Samen vechten ze tegen het einde van de wereld.

7. On My Block

Nummer zeven is On My Block. Deze teen drama speelt zich af in de ruige buurt van Los Angeles, daar wordt een vriendschap van vier intelligente, grappige, streetwise tieners op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan.

8. The Society

Deze teen drama is perfect voor jouw als je tegen een beetje spanning kan.

Wanneer alle andere inwoners op mysterieuze wijze verdwijnen uit hun rijke stad, moeten de tieners van West Ham hun eigen samenleving vormen om te overleven.

9. Chilling Adventures of Sabrina

Als je Riverdale hebt gezien en je wilt meer in dit genre, dan kan je deze teen drama bekijken. Magie en kattenkwaad smelten als de mensenheks Sabrina laveert tussen twee werelden: haar leven als sterfelijke tiener en haar familieroeping, de Kerk van de Nacht. Wat zal ze kiezen en hoe zal dit aflopen?

10. 13 Reasons Why

Als je drama wilt dan krijg je dat zeker in deze teen drama. Terwijl de school rouwt om de dood van Hannah Baker, ontvangt haar vriend Clay een doos tapes met boodschappen die ze heeft opgenomen voordat ze zelfmoord pleegde.

Lees ook: I’m not crying, you are: 10 heerlijke huilfilms op Netflix