wpk-admin
wpk-admin Drankjes 22 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Wow: de alcoholvrije variant van Aperol Spritz is opeens mega populair

Op zoek naar een alcoholvrije variant van de Aperol Spritz die écht lekker en een één op één vergelijking is? Wij hebben ‘m gevonden. Het enige dat je ervoor doet is een vakantie naar Italië boeken. Dit drankje is namelijk dé ster op de Italiaanse terrassen deze zomer. Mogen we je voorstellen aan: de Gingerino.

Retourtje la dolce vita ligt al op ons te wachten!

Wat is Gingerino?

We ontdekten de Gingerino min of meer per ongeluk. Culy’s Martine vloog afgelopen maand een paar dagen naar Italië en was op zoek naar een alcoholvrije variant van haar lievelingsaperitief. Maar toch stelden de oranje drankjes haar aldoor teleur. Te bitter, mierzoet of gewoon niet identiek. Tot ze op een Italiaans terras de Gingerino voorgeschoteld kreeg. Een verslaving was geboren!

Gingerino is net zo oranje als de Aperol Spritz. Ook de smaak is identiek. Het enige verschil? Hij bevat geen alcohol. En dat is én fijn voor de mensen die geen alcohol lusten, mogen of willen drinken, maar al helemaal fijn voor de dag erna. Nooit meer opstaan met een Aperol-hoofd.

Hoe smaakt Gingerino?

Zoals we al zeiden: Gingerino is een één op één vergelijking met een Aperol Spritz. Waar sommige alcoholvrije ‘Aperolletjes’ nog wel eens te kruidig, te bitter en gewoon niet vergelijkbaar zijn, wisten we bij de Gingerino niet wat we meemaakten. Was het wel écht de alcoholvrije variant die we hadden gekregen?

Gingerino wordt gemaakt met gember en dat is in onze ogen verrassend, want de Aperol staat toch bekend als de sinaasappeldrank. Verder bevat het dezelfde ingrediënten als Aperol Spritz, maar dan senza alcool. 

Waar kun je Gingerino drinken?

Tsja. We zouden willen dat we je hier een lijstje terrassen konden geven waar je de Gingerino kunt drinken of winkels konden opnoemen waar je ‘t in kratjes van 24 kunt kopen. Helaas is dat niet zo, want het knaloranje drankje is in Nederland (nog) niet verkrijgbaar.

Ga je daarom deze zomer op vakantie naar Italië, dan willen we je bijna dwingen om de non-alcoholische variant op de Aperol Spritz te bestellen. En mocht je nu nog een schnabbel zoeken, wellicht is Gingerino-importeur iets voor je. Culy’s Martine wordt in ieder geval je vaste afnemer.

Zin gekregen in nog meer alcoholvrije zomerdrankjes? Maak eens een rabarbersiroop en leng ‘m aan met alcoholvrije prosecco of spa rood voor een feestelijk zomerdrankje. Ook stelden we een lijst samen met onze favoriete alcoholvrije dranken voor deze zomer. Kom jij de warmte wel mee door!