Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Sterrenbeelden 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Is jouw sterrenbeeld Tweelingen? Dan past deze carrière het best bij jou

Tweelingen zijn charmant, geestig, energiek, inventief, slim, communicatief sterk en echte denkers. Dit sterrenbeeld houdt van verandering en van vrijheid. Daarom is het ook belangrijk dat het werk wat zij doen dit ook toelaat. Tweelingen voelen zich thuis in een creatief vak met snelle veranderingen. Denk aan de journalistiek, het spreken in het openbaar of een PR-manager. Tweelingen zijn van nature erg spraakzaam en nieuwsgierig en dat is erg handig als je in de media wilt werken.

Dan zijn deze carrières perfect voor jou.

De carrière van een Tweeling

Een Tweeling wordt niet gelukkig van een hele dag doorbrengen achter de laptop. Ze willen graag een interessanter takenpakket. Meetings, events, creatieve denkprocessen zijn dingen waar dit sterrenbeeld heel erg blij van wordt. Het sterrenbeeld kan veel verschillende taken tegelijk uitvoeren, is flexibel en kan goed samenwerken. Dit sterrenbeeld zal dus een toevoeging zijn aan je team en ben je er zelf eentje? Onthoudt deze eigenschappen goed en vertel ze vooral tijdens een sollicitatiegesprek.

1. Communicatie of onderwijs

Dit sterrenbeeld is sociaal en wil ook op professioneel gebied contact hebben met anderen. Tweelingen hebben een baan nodig waarbij ze veel vrijheid hebben op basis van creativiteit. Ook past een functie met veel verschillende taken bij dit sterrenbeeld. Tweelingen zijn snelle leerlingen en zijn sterk op het gebied van communiceren. Dit betekent dat Tweelingen goed zullen zijn in elke baan die een verband heeft met communicatie of onderwijs.

2. Journalistiek

Tweelingen kunnen goed omgaan met onverwachtse momenten en ze vinden dit ook leuk. Onderzoeksjournalist zijn of het bijhouden van trends als publicist past ook bij jouw sterrenbeeld. Tweelingen is namelijk nieuwsgierig en wil bij alles weten waarom iets zo is. Bij welke baan kan dit sterrenbeeld deze eigenschappen beter gebruiken dan in de journalistiek? Dit sterrenbeeld wil zichzelf op een manier kunnen uitdrukken. Dit kan dus door te spreken als organisator bijvoorbeeld of te schrijven als blogger of journalist. Ook kan dit sterrenbeeld als journalist gaan reizen. Zo behouden ze genoeg vrijheid en vermijden ze het kantoor.

Deze 3 sterrenbeelden kunnen in 2022 een carrièreboost verwachten