Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 14 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Wij weten ‘t zeker: de twist-knot bun wordt jouw favoriete haarstijl

We houden van een goed Y2K-moment en daar is deze twist-knot bun perfect voor. De messy bun wordt vervangen door deze knot, die juist wat netter oogt. We houden van comfort, maar door deze haarstijl voelen we ons ook nog eens chique.

We zien het overal.. op straat, op Instagram én op TikTok.

De twist-knot bun

Hoe maak je ‘t? Er zijn eigenlijk twee manieren. Bij manier 1 maak je een strakke middenscheiding en draai je de rest van je haar in een knot. De uiteinden steken uit. Bij manier 2 heb je geen scheiding maar kam je al je haar naar achteren.Business in the front, party in de back! Wij zijn fan van deze trend.

Daarnaast is de twist-knot bun perfect voor verschillende gelegenheden. Het werkt perfect voor een chique evenement, maar ook met een T-shirt en jeans.

Aan de slag met lak

Het beste aan deze haartrend is dat het ook nog eens gemakkelijk is om zelf te doen. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een borstel om de voorkant netjes te krijgen. Last van veel kleine (baby)haartjes? Dan raden we aan om veel haarlak of gel te gebruiken.

Op TikTok staat de twist-knot bun bekend als de ‘model off duty-look’. TikTokker @mia.fryx laat in een van haar video’s zien hoe zij deze trend doet.

@mia.fryx

Bella Hadid VIBE$$$$ #hairstyle #model

♬ levitating x promiscuous DJ Lilli – Lilli

Ze creëert een middenscheiding en maakt haar haar vast in twee staartjes. Hierdoor kan ze goed de scheiding zien. Om het strakke effect te krijgen, gebruikt ze gel. Ze pakt de twee plukken vast en borstelt haar haar naar achter voor de strakke look. Vervolgens doet ze haar haar in een paardenstaart en gebruikt ze een stijltang om haar haar glad te strijken. Als laatste draait ze haar haar in een knot en voilà, de look is af!

‘Expensive brunette’ is de haartrend die we deze winter veel gaan zien