Emma Toussain
Emma Toussain Life 26 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit was in 2023 het meest bestelde item via Uber Eats

Uber’s jaarverslag zit boordevol bijzondere cijfers en verhalen die je niet wilt missen. Wat werd er het meest besteld via Uber Eats bijvoorbeeld? En op welke dagen werden er veel Ubers geboekt? Wij zetten het voor je op een rij.

Populairste dagen voor Uber

21 oktober was de dag dat de meeste internationale passagiers in Nederland een Uber boekten. Op dat moment was het Amsterdam Dance Event net begonnen. Nederlanders maakten het meeste gebruik van Uber op hun favoriete nationale feestdag, namelijk Koningsdag.

Focus op duurzaamheid

2023 bleek een duurzaam jaar voor de passagiers van Uber. Zo kozen zij bijna 3 keer zo vaak voor een elektrische rit met Uber Green ten opzichte van vorig jaar.

Gulle gevers

Nederlanders hebben dan wel het imago zuinig te zijn, maar de gemiddelde fooi die Nederlandse passagiers gaven in 2023 ligt een stuk hoger dan in onze buurlanden. Nederlanders gaven gemiddeld € 2,70 fooi, Belgen € 2,34 en Duitsers € 2,18.

Enne.. het meest besteld via Uber Eats? *Tromgeroffel..*

De Big Mac van McDonald’s blijft ongekend populair. In Nederland was dit het meest bestelde item via Uber Eats: er gingen in 2023 maar liefst 3.885.973 Big Mac’s mee in een Uber Eats bestelling. Wow.

Zondag besteldag

Bijkomen van een avondje stappen, geen boodschappen meer in huis voor het avondeten, of simpelweg geen zin om te koken op zondag: zondagavonden waren veruit het meest populair als het om het bestellen van eten gaat. Opzich vij logisch: wie heeft er zin om te koken op zondag? Wij niet hoor.

Hoe handig: je kunt nu via de Uber-app een auto huren