Emma Toussain
Emma Toussain Food 25 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Maak kennis met dit ‘nieuwe’ restaurant van The Butcher, waar ze de lekkerste burgers van Amsterdam serveren

In 2012 schudde The Butcher Amsterdam op met zijn eerste locatie van een high-end burgerbar, die niet alleen bekend staat om zijn ‘best bloody burgers’, maar ook om het geheime ‘speak easy’ concept dat vele jaren op deze bijzondere plek verborgen lag. Vanaf december dit jaar zal The Butcher, gelegen aan zowel de Albert Cuypstraat als Gerard Doustraat, een vernieuwd concept introduceren. Wij gingen uiteraard even langs om te kijken.

The Butcher

Of je nu via de Albert Cuypstraat of de Gerard Doustraat binnenwandelt, je wordt ondergedompeld in de gehele nieuwe butcher-ervaring. Vanuit beide kanten kunnen gasten op elke plek genieten van het unieke aanbod tussen hoogwaardige burgers en ambachtelijke cocktails. De kaart is zoals altijd steengoed en wat voor burger je ook kiest, je kan niet fout gaan. Lunch of diner – altijd een lekkere plek om te zitten. Het restaurant is dus niet écht nieuw, wel vernieuwd.

Bekijk de impressie hieronder:

@beautifymagazine

The Butcher heeft een transformatie ondergaan – burgers zijn heerlijk en je zit in een very artsy ‘speak easy’ bar. #thebutcher #amsterdamfood

♬ original sound – hairbyharleyy

Naast een culinaire verandering ondergaat de locatie een visueel indrukwekkende transformatie in samenwerking met de gerenommeerde popartiest Selwyn Senatori. Zijn spraakmakende graffiti-kunst geeft de muren en het plafond van het restaurant een uniek karakter. De iconische Delfts blauwe tegels sieren de ruimte met treffende quotes, terwijl ze knipogen naar degenen die The Butcher bezoeken op speelse wijze zijn verwerkt. Ook dat zie je terug in de impressie. Artsy, chaotisch en heel erg stads: welkom bij deze nieuwe versie van The Butcher.

We lieten ChatGPT ons tips geven voor restaurants in Antwerpen, maar hoe leuk zijn deze tips?