Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De verjaardag vergeten van een goede vriendin? Zo maak je het weer goed

Het kan de beste overkomen: de verjaardag vergeten van een vriendin. Laat dat nou ook nog eens degene zijn met wie je hartstikke goed bevriend bent. Door de drukte op werk, een dag op het strand of gezeik met je partner kan het er zomaar bij inschieten. Nu we allemaal van Facebook zijn afgestapt hebben we ook geen digitale kalender meer die ons eraan herinnert.

Hoe ga je dit nou fixen?

Verjaardag vergeten van een vriendin

Ze zal er echt niet blij mee zijn als jij haar verjaardag vergeet. En terecht eigenlijk, er is geen goed excuus om zo’n belangrijke dag te vergeten. Je zou er zelf waarschijnlijk ook van balen. Er zit dus niks anders op dan dit goedmaken. Maar hoe?

1. Een ‘te laat-kaart’

En dan niet zo’n suffe kaart, maar echt een vet feestelijke gigantische kaart natuurlijk. Tegenwoordig is er zelfs een sectie van te laat kaarten te vinden, wat nogmaals benadrukt dat je heus niet de enige bent. Pak uit met een grote kaart voorzien van een hele lieve tekst. Oh ja, en zet vast een melding voor volgend jaar in je telefoon.

2. Een gigantische bos bloemen of ballonnen

Om je vriendin extra te verrassen is een grote bos bloemen en/of ballonnen ook wel op z’n plek. Ze zal het extra kunnen waarderen als je zo veel moeite voor haar doet. Ze is waarschijnlijk zo vergeten dat jíj haar was vergeten.

3. Niet vergeten: wees eerlijk

Draai er niet omheen dat je de verjaardag van een vriendin bent vergeten. Jammer is het zeker maar je hebt dat echt niet expres gedaan natuurlijk. Wees in ieder geval eerlijk en zeg ‘joh stom van me, ik ben het vergeten’ in plaats van ermee weg zien te komen met een stomme smoes.

4. Kom met een heel persoonlijk cadeau

Daarmee laat je zien hoe bijzonder jullie vriendschap is. Je bent dan wel haar verjaardag vergeten (wat behoorlijk persoonlijk is) maar je laat hiermee zien hoe dierbaar ze je is en dat het om meer draait dan enkel dit.

Tip: verjaardagskalender nu FB ons niet meer helpt!