Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 23 jun 2022
Leestijd: 8 minuten

Jaimie Vaes over seizoen 3 van in Jaimie: In The Vaes Lane: ‘Het gaat nu een keer écht om mij’

De wereld van Jaimie Vaes stond begin 2022 totaal op z’n kop toen de camerabeelden van een incident met haar ex naar buiten kwamen. Maar na een roerige periode die volgde, pakt ze haar leven weer met frisse moed op. In het derde seizoen van Jaimie: In The Vaes Lane op discovery+ zien we hoe Jaimie het heft in eigen handen neemt en verder bouwt aan een mooi leven voor haar en zoontje Lío. Wij spraken Jaimie en ze vertelt ons hoe het nu met haar gaat en wat haar plannen zijn voor de toekomst.

In The Vaes Lane seizoen 3

Jaimie vertelt in haar eigen realityserie nog uitgebreider haar kant van het verhaal en wat er zich sindsdien allemaal heeft afgespeeld. De voorgevallen kwesties met haar ex zijn zwaar geweest voor Jaimie, gelukkig stonden haar moeder en tal van lieve vrienden altijd voor haar klaar. Trouwe vriendinnen zoals Estelle Cruijff bieden steun bij haar ‘wederopbouw’. Jaimie gaat weer in haar kracht staan en viert dit in haar nieuwe seizoen zoals alleen zij dat kan. Jaimie: In The Vaes Lane is vanaf vrijdag 24 juni exclusief te zien bij discovery+. We spraken haar in Amsterdam over het nieuwste seizoen.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zien we hoe jij je voorbereid op het interview bij Khalid & Sophie. Je ziet er daar ontzettend rustig uit – hoe voelde je je op dat moment?

“Nou ik was ontzettend gespannen. Het is toch live tv en het platform waar ik zat was voor mij nog onbekend. Khalid heeft mij vantevoren wel een aantal keer bezocht. Ik vond het heel erg belangrijk dat ik hem kon vertrouwen en dat ik wist wat de insteek zou zijn. Uiteindelijk heb ik er ook voor gekozen om daar met mijn advocate te gaan zitten. Want toen, daar zal ik heel eerlijk over zijn, zat ik helemaal nog niet zo goed in mijn vel. Dus het was allemaal nog een beetje fragiel. Ik ging er ook heel zakelijk in. Uiteindelijk was het verhaal in de uitzending vóór mijn zegje zo verdrietig dat ik toen pas een beetje emotie voelde.”

En hoe ging het na de uitzending met je?

“Het voelde als een onwijze opluchting. Ook omdat het gesprek zo goed ging. Ik kreeg heel veel mooie reacties. Ik denk dat 99,9% van alle reacties positief waren of met een steunbetuiging en complimenten. Natuurlijk van familie en vrienden maar ook van heel veel onbekenden. Dat was fijn, want dan krijg je ook bevestiging.”

Denk je dat je een steun bent voor vrouwen die in een soortgelijke situatie zitten of hebben gezeten?

“Dat denk ik wel! Ik heb in elk geval wat teweeg gebracht. Je vergist je, althans ik, hoe veel mannen en vrouwen in een soortgelijke situatie zitten en wat de impact is op de psyche. Die herkenning was heel fijn en bepaalde mensen herkenden zichzelf ook in mijn verhaal.”

Hoe was het voor jou om weer te beginnen met filmen? Reality ben je gewend – maar nu voelt het anders. Hoe zie jij dat?

“Het opnemen van de serie heb ik altijd leuk gevonden. Wat ik nu nóg meer waardeer is dat het nu puur even om mij draait. Dat was natuurlijk al zo, maar het stukje van mijn relatie zat er nog in en dat is nu niet meer. Ik heb het hoofdstuk echt afgesloten dus nu ga ik me alleen maar focussen op mezelf. En dat ben ik nu aan het ondervinden! So far, so good. Het is voor mij ook allemaal spannend nu. Want waar ga ik heen? Wat ga ik precies doen?”

Woon je nu dan ook nog in Amsterdam? Of op Ibiza?

“Ja Ibiza! Ik woon daar nu, ik ben verhuisd. Ik heb nu geen vaste woonplaats in Amsterdam en ik weet ook niet of dat zo gaat zijn. Misschien half om half maar Ibiza zal het altijd wel blijven.”

Hoe zien jouw draaidagen eruit?

“Het is een ‘normale’ dag en er zijn gewoon geplande draaidagen. Ze staan niet onaangekondigd op mijn stoep, haha! Maar als ze gaan filmen, dan zijn ze er constant bij. In het begin ben je je heel erg bewust van de camera en wil je altijd ‘aan’ staan, als een soort beste versie van jezelf. Maar op een gegeven moment laat je dat gewoon gaan. Dan voel je niet meer dat je een zendertje om hebt en dan zie je de camera’s helemaal niet meer staan. En.. je kent het team in het begin niet dus dat is semi ongemakkelijk. Maar na verloop van tijd ken je ze wel en dat gaat soepel.”

Hoe reageert jouw zoontje op de camera’s?

“Hij is al zo gewend aan alle camera’s om hem heen.. Lío zit altijd heel erg, in positieve zin, in zijn eigen wereld. Dan is hij gewoon lekker met zijn eigen dingetjes bezig. Die vermaakt zich met alles! Ik zou hem nooit in een positie willen zetten dat hij iets moet doen waar hij zich niet goed bij voelt en het team staat er ook zo in. Wij volgen eerder Lío dan hij ons.”

Welke vooroordelen over jou zijn totaal niet waar en kunnen we dat ook zien in de serie?

“Dan denk ik toch de oppervlakkigheid. Dat is denk ik wel een vooroordeel van veel mensen. Ik denk dat dat nu al minder is, maar in de serie krijg je natuurlijk een veel duidelijker beeld van mij. Ik denk ook dat dat in dit derde seizoen nog meer naar voren komt. Mijn eigen verhaal en dat eigen geluid laat ik nu veel meer horen. Ik probeer trouwens ook geen vooroordelen weg te nemen – ik denk dat dat wel gaat gebeuren.”

Ben je tevreden met hoe jij wordt neergezet in de serie?

“Ja zeker! Natuurlijk hebben we allemaal slechte dagen of dat ik denk ‘joh Jaim, dat was niet de beste kant van jezelf’, maar dat is prima want that’s life. De insteek is om mij van mijn puurste kant te laten zien en dat lukt wel. Ik en mijn vrienden zijn allemaal flapuit en alles wordt zomaar gezegd maar het komt allemaal van een goede plek en dat is belangrijk.”

Wat weten mensen nog niet over jou?

“Haha! Wat weten mensen nog niet.. dat ik heel erg lui kan zijn? Nee even serieus, ik denk dat mensen niet weten dat ik heel erg veel interesses heb. Ik ben gek op koken, reizen en ik bespreek bepaalde onderwerpen graag. We gaan in de serie ook naar Bali en dan zie je ook een andere kant van mezelf. Ik ben best wel spiritueel en dat ga je dan ook zien.”

Klopt het dat jouw vader op Bali woont?

“Ja inderdaad! We vliegen zaterdag naar het eiland en dan gaan we ook filmen. Ik denk dat je dan ook een andere kant van me ziet. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van een beetje glamour, maar op moment dat ik gewoon thuis ben op Ibiza of Bali dan ben ik ook echt mezelf. Als ik mijn haar niet heb gedaan en ik lekker met mijn blote voeten in het zand zit.”

Wat vind jij het leukste moment uit dit seizoen?

“Tot nu toe.. toch Bali. Ik moet er nog heen dus het gaat nog geburen, maar dat wordt echt heel erg leuk! Ik ben er drie jaar niet geweest door Covid en ik heb zo’n zin om daar heen te gaan en om mijn vader daar te zien. Dus ik weet dat dat een leuk moment gaat zijn.”

Is je vader al eerder in de serie verschenen?

“Alleen via FaceTime! Dus het wordt echt een first. Hij vindt het leuk en hij is onwijs hip dus hij vindt dat alleen maar leuk.

Waar houd jij je nu vooral mee bezig? Waar krijg jij energie van?

“Koffie! Haha. Heel veel koffie. Maar ik denk dat ik vooral geniet van het feit dat ik dat ‘gewicht’ wat ik meedroeg nu niet meer heb. Dat hoorde helemaal niet bij mij. En daar heb ik lang over moeten doen om afstand van te nemen en te beseffen dat dat niet goed was. Maar dat ik nu wakker wordt met een hele andere mindset en met de focus op het positieve vind ik al zo fijn. Ik lach meer en ik ben vrolijker. En er staan héle leuke dingen op de planning! Waar ik me nu bewust mee bezighoud.”

Waar sta jij over een jaar?

“Met één been op Ibiza en met het andere been ergens anders.. Amsterdam? Londen? In elk geval in een mooie stad. Ook is dan mijn tanning oil gelanceerd en dan is mijn sierradenlijn ook uit! En een nieuwe liefde..? Dat denk ik niet per sé.”

Sta je open voor een nieuwe liefde?

“Ja daar sta ik zeker voor open! Maar dat vind ik nu niet het belangrijkste. Ik wil eerst gewoon van mezelf genieten en van de vrijheid die ik heb. Verder wil ik ook een mooi thuis hebben gemaakt voor Lío en me omringen met alle lieve vrienden die ik al heb.”

Bekijk de trailer van de realityshow hieronder:

Jaimie: In The Vaes Lane is vanaf vrijdag 24 juni exclusief te zien bij discovery+.