Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

10 vet herkenbare (en kutte) situaties in het verkeer – met het verzoek dit nóóit meer te doen

Elke dag kom je ze weer tegen op straat: mensen die niet begrijpen hoe het verkeer werkt. Prompt lijkt iedereen te vergeten dat je moet stoppen voor voetgangers bij het zebrapad, is iedereen enkel bezig met zijn telefoon en fietsen mensen zonder nadenken aan de verkeerde kant van de weg. TF is wrong with you people?

En oh ja, met het vriendelijke verzoek dit nooit meer te doen.

Waar we allemaal een hekel aan hebben in het verkeer

Denk je even rustig op je fiets naar school of werk te kunnen fietsen, kom je de ene na de andere malloot tegen in het verkeer. Met name mede-fietsers hebben vaak niet door hoe gevaarlijk ze deelnemen aan het verkeer. Daarom nog maar eens onze grootste irritaties op een rij.

1. Appende fietsers

Appen op de fiets is niet voor niks bij wet verboden (en terecht). Het is gewoon levensgevaarlijk. Je hebt het gelijk door omdat deze groep mensen niet bezig is met het verkeer maar het uitdelen van likes, comments en shares.

2. Voetgangers die oversteken zonder te kijken

Bizar. Hoe kun je de weg nou oversteken zonder even achterom te kijken? Dit maakt dat je echt áltijd alert moet zijn, zeker in de binnenstad.

4. Fietsers die niet rechts op het fietspad fietsen

En wel heel geïrriteerd reageren als je belt omdat je ze graag wil inhalen.

5. Voetgangers die over de weg lopen

Terwijl er ook gewoon een voetpad is. Waar gaat het dan precies mis?

6. Fietsers die hun hand niet uitsteken in het verkeer

En compleet onverwachts ineens links afslaan. Hallo, jij flipt hierdoor bijna van over de kop.

7. Fietsers die out of the blue stoppen

Omdat ze de weg niet weten of op hun telefoon willen kijken (wat nog altijd beter is dan telefoneren op de fiets zelf), maar toch: steek gewoon even je hand uit joh.

8. Scooters die deelnemen aan het verkeer op het fietspad

Oké, wij mensen zonder scooter rijbewijs hebben vernomen dat scooters soms op het fietspad moeten rijden maar dat neemt niet weg dat we dit erg hinderlijk vinden. Dat lawaai.. en die snelheid!

9. Elektrische fietsen

Niet alleen scooters razen langs je heen, ook elektrische fietsen kunnen er wat van. En het meest irritante is dat je ze vaak niet hoort.

10. Fietsers die niet in een rechte lijn fietsen

En van links naar rechts zwabberen op het fietspad. Hierdoor wordt het moeilijk inschatten of je er nou wel of niet zonder problemen langs kunt.