Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 29 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 8 leukste artiesten die bekend zijn geworden door TikTok

TikTok is niet alleen goed voor het vinden van make-uphacks en kledingtips.. ook veel nieuwe upcoming artiesten krijgen een boost door deze social app. Wordt een nummer gebruikt onder een viral video en nemen andere mensen dit over? Dan gaat het hard. Zo leren wij weer nieuwe muziek kennen en kunnen we deze artiesten dan weer volgen op Spotify. Wij zetten de leukste viral artiesten op een rijtje!

Bekend(er) geworden door TikTok

Er zijn een aantal artiesten die bekend of bekender zijn geworden door de app TikTok. Het platform telt ook zo’n 1.7 miljoen Nederlandse gebruikers en wereldwijd zo’n miljard gebruikers. Zo gek is het dus niet dat sommige artiesten viraal gaan door het gebruik van hun muzieknummers. Wij zetten er een aantal op een rijtje! Ken je ze nog niet? Snel volgen dan!

Olivia Rodrigo

De Amerikaanse Olivia werd bekend als actrice in series als Bizaardvark en High School Musical: The Musical: The Series. In januari 2021 brak de brunette door als zangeres met haar debuutsingle Drivers license. Het nummer werd een wereldwijde hit en brak verschillende records. Dit mede dankzij de vele TikTokkers die destijds filmpjes maakten van hoe ze meezongen op het nummer. Ook jouw feed stond hier toen vast en zeker vol mee. Ook het nummer ‘Good For You’ is een goed nummer op video’s op te maken.

Mimi Webb

De Britse Amelia Webb die je kan kennen als ‘Mimi Webb’, werd in 2020 bekend door TikTok en haar nummer Before I Go. In oktober 2021 bracht ze haar debuut-EP Seven Shades of Heartbreak uit. Het laatste nummer dat ze uitbracht is House On Fire en is ook echt een lekker hitje.

Lauren Spencer-Smith

Lauren is geboren in Groot-Brittannië en opgegroeid in Canada. In 2020 deed ze mee aan het achttiende seizoen van American Idol. Ze eindigde in de top twintig van de competitie. Ze werd pas echt bekend via TikTok toen ze haar nieuwste nummer Fingers Crossed uitbracht.

Dylan

Ook Dylan is een rising star die steeds bekender wordt door TikTok. Ze is goed in het schrijven van nummers die helpen over je heartbreak heen te komen. Eén van onze favorieten is haar nummer No Romeo die ze voor haar beste vriendin schreef.

Clinton Kane

Clinton Kane werd geboren in Noorwegen maar groeide voornamelijk op in Australië. Hij plaatste eerst vooral covers, maar schrijf nu ook zelf nummers. Hij is bekend door zijn nummers Chicken Tendies en I Guess I’m in Love uit 2021. De kans is vooral groot dat I Guess I’m in Love op de TikTok-feed voorbij hebt horen komen.

Jessie Murph

De Amerikaanse Jessie werd bekend via TikTok doordat ze filmpjes postte waarin ze zong. Jessie is bekend geworden met haar nummers Always Been You en Pray. Ze heeft een unieke stem en maakt de mooiste nummer die jij niet wil missen uit je afspeellijst.

Sam Short

Sam Short werd bekend via TikTok door haar nummer Already Mine. Sam maakt vooral meezingers die meiden helpen over een break-up te komen. Ben je opzoek naar een artiest die nummers uitbrengt die je heel hard kan meezingen in de auto? Dan is Sam Short het volgen op Spotify de moeite waard.

Tate McRae

Tate McRae zou je kunnen kennen als het jonge meisje dat achter haar piano zat en zelfgeschreven nummers zong op Youtube. Van dat kleine meisje is ze nu een weze ster geworden. Mede dankzij TikTok werd haar nummer You Broke Me First een internationale hit. Haar nieuwste nummer Chaotic is ook het luisteren waard.

Kick some ass – Met deze playlists op Spotify wordt je workout een feestje