Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 20 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Videoland en Netflix: De verschillen op een rijtje

Doe jij ook niks liever dan de hele dag door series en films kijken? Dan staan Videoland en Netflix waarschijnlijk standaard tussen jouw tabbladen. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee uitvindingen van de eeuw?

Heb je weer nét te veel uitgegeven de laatste keer dat je ging shoppen? En móét je daardoor nu kiezen tussen Videoland of Netflix? Dan zijn hier alle verschillen tussen de twee op een rijtje zodat jij de beste keuze kunt maken.

Verschillen in kosten tussen Videoland en Netflix

De kosten voor Videoland zijn standaard 8,99 euro per maand. Bij Netflix kun je uit verschillende pakketten kiezen. Het basispakket is 7,99 euro per maand. Hierbij kun je op één scherm tegelijk kijken in SD-kwaliteit. Bij het standaard pakket, die 10,99 euro per maand kost, kun je op twee schermen tegelijk kijken waarbij HD-kwaliteit beschikbaar is. Als laatste is er ook nog het premium pakket voor 13,99 euro per maand. Met dit pakket kun je op vier schermen tegelijk kijken en zijn de video’s ook in HD en Ultra HD beschikbaar. Vergeleken met vroeger, toen je nog 5 euro per film per week betaalde, is dit niks.

Kan ik Videoland of Netflix gratis uitproberen?

Jazeker. Videoland kun je twee weken lang gratis uitproberen. Netflix doet daar een schepje bovenop. Daar kun je namelijk een maand lang gratis alle films en series kijken. Plan de komende maand dus alvast vrij.

Account aanmaken

Bij Netflix maak je op de website zelf een account aan. Vervolgens gaat je abonnement gelijk in. Bij Videoland maak je ook op de website zelf een account aan, maar deze wordt gekoppeld aan een RTL-account. Het kan zijn dat je al een RTL-account hebt, maar het wachtwoord bent vergeten. Dan kun je opnieuw een wachtwoord aanmaken. Met dit RTL-account kan je naast Videoland ook gebruik maken van RTL XL, RTL Nieuws, RTL.nl en Buienradar. Na het registreren van een account gaan de twee gratis weken gelijk in.

Kan je films en series downloaden op Videoland? Alles wat je erover wilt weten

Hoe snel staan nieuwe films en series erop?

Over het algemeen is Videoland vaak sneller met het plaatsen van nieuwe films dan Netflix. Netflix maakt veel films en series zelf. Deze krijgen vaak voorrang op andere nieuwe films en series.

Is er een verschil in aanbod?

Netflix is oorspronkelijk een Amerikaans bedrijf. Daardoor zijn de series en films vaak hoofdzakelijk Amerikaans. Videoland is juist een Nederlands bedrijf waardoor hier veel meer Nederlandse films en series te vinden zullen zijn.

Op welke apparaten kan ik kijken?

Bij Netflix kun je direct titels streamen op elk apparaat met een internetverbinding dat een Netflix-app bevat, zoals gameconsoles, dvd- en Blu-rayspelers, Smart TV’s, settopboxen, thuisbioscoopsystemen, mobiele telefoons en tablets. Videoland is hierin iets beperkter. Via deze link zie je exact waarop je wel en niet kunt kijken.

Wat is de geschiedenis van de bedrijven?

Netflix is opgericht in 1998 door Marc Randolph en Reed Hastings. Je kunt het je nu haast niet meer voorstellen, maar in eerste instantie is dit gestart met een abonnementsvorm die video’s naar je thuis stuurde in rode enveloppen. Als je de DVD terugstuurde kreeg je de volgende thuis gestuurd.

Videoland is in 1984 opgericht als winkelketen. Je kon toen nog old school je videobanden huren bij de videotheek. Toen dit steeds meer uit raakte, begonnen ze online.

Het liefst heb je natuurlijk op zowel Netflix als Videoland een account, zodat je niks mist. Maar als je dan toch moet kiezen, hopen we dat je na het lezen van dit artikel een goed besluit kunt maken. Haal die popcorn in ieder geval maar in huis.

Netflixlovers opgelet! Er is nu een Netflix podcast zodat je áltijd weet welke series en films je kan bingwatchen