Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 2 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je doen en zien als je in Vilnius bent (de hoofdstad van Litouwen waar alles spotgoedkoop is)

Het is niet gek als je nog niet eerder hebt gedacht om naar Vilnius te gaan, maar na het lezen van dit artikel wil je hier sowieso naartoe. Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en wat deze stad onder andere zo leuk maakt, is dat alles er super goedkoop is. Je kan er enorm veel leuke dingen doen zonder veel geld te hoeven uitgeven. Je kan hier heel goedkoop naartoe vliegen maar ook eten en overnachten. In dit artikel geven we jou een aantal leuke tips over: wat je wil zien, waar je wil eten, het grootste winkelcentrum van Europa en andere dingen die de stad zo geweldig leuk maken.

Kerk van St. Peter & Paul

Deze mooie kerk wil je zien wanneer je Vilnius bezoekt. Het is een cultureel hoogstandje en adembenemend mooi. Een rondje door deze kerk verrijkt je met zoveel nieuwe indrukken. Het is historisch mooi en je voelt je als een prinses in een Disney film.

Vilnius

Vilnius overnachtingen

De stad Vilnius heeft heel veel goedkope hotels en bed and breakfasts. Deze zitten vaak verborgen in de meest schattige straatjes. Ook wat dit betreft voelt het alsof je door een film loopt. Op iedere hoek van de straat zit een verborgen hotel of cafe en het liefst bezoek je ze allemaal.

Vilnius

Vilnius stadstour

Als jij de stad echt goed wil verkennen kan je een stadstour doen. De gids brengt jou naar de mooiste plekjes, als je de tour gedaan hebt weet je vervolgens zelf ook makkelijker je weg te vinden. Je zult verliefd worden op alle klassieke bouwstijlen en deze wil je continu vastleggen met je telefoon.

Vilnius

Vilnius restaurants

Als je lekker en goedkoop wil eten is dit the place to be. Vilnius staat bekend om de goedkope eettentjes. Je kan lekker vaak uit lunchen tussen al dat geshop door. Dit zijn namen van een paar lekkere tentjes: Vegafé, Zatar en Le Butcher. Als jij van vlees houdt kan je hier veel kanten op en zelfs voor vegetariërs is er volop keuze.

Vilnius

Dagtrip Vilnius / Curonian National Park

Als je op een gegeven moment moe bent van al dat shoppen en je ondertussen ook een beetje blut begint te raken, is dit prachtige park de ideale ontsnapping. Hier kom je volledig tot rust. De lucht voelt enorm schoon aan, dit is de ideale plek om een frisse neus te halen.

Vilnius

Shoppen

Vilnius heeft veel leuke winkels. Uiteraard kan je hier terecht bij winkels als Zara en H&M maar daarnaast is er nog zoveel meer. Sterker nog: Vilnius beschikt over het grootste winkelcentrum van Europa. In het Akropolis kan jij al dat geld uitgeven wat je bespaard hebt op jouw overnachting en maaltijd.

Vilnius