Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 2 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Heb jij een lange afstandsrelatie? Als jullie aan deze 7 punten voldoen zit het wel goed

Een lange afstandsrelatie kan moeilijk zijn. Je bent gek op elkaar maar door de afstand tussen beide kan er veel mis gaan. Denk aan; miscommunicaties of agenda’s van beide die niet overlappen. Deze factoren kunnen jullie liefde belemmeren. Maar als jullie aan deze zeven punten voldoen, weet je dat het goed zit. Je wil de liefde laten slagen en jullie willen er alles aan doen. De afstand tussen beide mag geen belemmering voor jullie relatie zijn. Om die reden doen jullie enorm je best en slagen jullie op deze wijze in de liefde.

 1. Jullie communiceren goed

  WhatsApp kan veel miscommunicatie verzorgen. Dingen kunnen anders overkomen dan bedoeld en daardoor roet in het eten gooien. Goed kunnen communiceren is de key voor een goede relatie. De momenten waarop jullie kunnen knuffelen zijn nu eenmaal schaars dus daarnaast zal je ook je best moeten doen. Wees lief voor elkaar en schiet niet gelijk in de verdediging wanneer er iets aan de hand lijkt. Het is vaker loos alarm dan slecht nieuws en door geen scène te maken, blijven jullie ongedeerd.

 2. Jullie hebben een gezamenlijk doel

  Wat jullie willen, willen jullie allebei. Jullie pijlen staan dezelfde kant op en dat maakt jullie een onverwoestbaar team, ongeacht de afstand. Dit doel zorgt ervoor dat jullie je niet gek laten maken wanneer er iets mis gaat. Jullie kunnen dit makkelijk relativeren. Als jullie allebei een heel andere kant op willen wordt gezamenlijk slagen lastiger. Wanneer dit aan de hand is gaan jullie je beide meer focussen op alleen jezelf. En wanneer er geen ‘ons’ meer aan de orde is, zijn jullie kansen verkeken.

 3. Jullie hebben respect voor elkaar

  Door de afstand zouden jullie allebei ongewenste dingen kunnen doen. Flirten doe je nou eenmaal minder snel wanneer al zijn vrienden in de buurt zijn. De afstand tussen jullie kan je ‘losser’ in je gedrag maken. Maar dat is niet helpend voor de relatie. Respecteer elkaar genoeg om je niet anders te gedragen wanneer jouw partner er niet bij is. Gedraag je zoals jij ook hoopt behandeld te worden. Pap niet aan met gekke gasten, koester jouw liefde op afstand.

 4. Jullie genieten ook zonder elkaar

  Want anders wordt het wel hééél erg zwaar. Als jullie alleen maar huilen om al die tijd die jullie niet samen doorbrengen; gaat er iets mis. Je kan deze tijd beter goed besteden zodat je daarna alle tijd voor jouw lievie hebt. Zorg dat je alle nare klusjes afhandelt en al het huiswerk afvinkt. Wanneer alle nodige zaken afgewerkt zijn kan jij volop genieten van jullie qualitytime. Tussentijds gaan zitten jammeren zal de tijd niet sneller doen gaan.

 5. Jullie vertrouwen elkaar

  Als er geen vertrouwen is hebben jullie een groot probleem. Vertrouwen is jullie overlevingsstrategie en zonder dat ziet het er niet zo goed uit. Vertrouw op elkaars liefde. Jullie zijn voor elkaar gevallen en hebben voor elkaar gekozen. Niemand voelt zo fijn als hij en niemand is zo mooi als jij. Jullie zijn voor elkaar gemaakt, vertrouw daarop en haal je geen gekke dingen in het hoofd.

 6. Jullie vergelijken geen relaties

  Dit heeft geen zin. Vergelijken is nooit handig maar nu al helemaal niet. Jullie relatie is nu eenmaal anders dan die van de meeste mensen. So what? Jullie houden van elkaar en laten je niet kisten door andere stellen. Dat zij elkaar vaker zien betekent niet dat jullie relatie slecht is. Jullie doen er alles aan elkaar zo vaak mogelijk te zien en wanneer jullie samenzijn, zijn jullie dat ook echt. Er is geen sprake van onbenullige afleiding maar wel van pure aandacht voor elkaar.

 7. Jullie zijn emotioneel onafhankelijk

  Wanneer jullie beide sterk in elkaar zitten is er minder ballast. Stel: één van beide huilt om het minste geringste, dit kan voor de ander heel lastig zijn. Je wilt de ander kunnen steunen maar de afstand maakt dat een stuk lastiger. De ander kan zich onbegrepen of alleen voelen, beide aspecten belasten jullie relatie. Wanneer jullie beide stevig in de schoenen staan en jullie niet snel laten kisten overleven jullie al deze flauwekul. Zo blijven jullie de liefde vieren, ongeacht de afstand.