Renée
Renée Beauty en Style 10 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom je vanaf nu altijd vitamine C in je huidverzorging wil hebben

Bij vitamine C denk je waarschijnlijk aan citrusvruchten en niet aan een ingrediënt waar je huid veel baat bij heeft. Het wordt steeds populairder om dit ingrediënt in huidverzorging te gebruiken, maar waarom? De voordelen zetten we in dit artikel voor je op een rij.

Het is helemaal geen verkeerd idee om vitamine C aan je huidverzorging toe te voegen. Het verheldert je huid waarmee je afscheid neemt van je doffe teint. Daarnaast heeft het nog meer fijne voordelen die we hieronder benoemen.

De voordelen van vitamine C in huidverzorging

Wat zijn de voordelen van vitamine C? Beautify raadpleegt skincare expert Paula’s Choice. Als iemand hier veel van weet, dan is zij het wel. Paula vertelt het volgende:

1. Het maakt je huid egaler

Eén van de voordelen van vitamine C in je huidverzorging is dat het helpt om je huid er egaler uit te laten zien. Schade door de zon en oppervlakkige pigmentvlekken worden door dit ingrediënt aangepakt. Heb je niet altijd even goed je gezicht beschermd tegen de UV-stralen? Dan is dit een goede om aan je routine toe te voegen.

2. Het is een krachtige oxidant

Je hebt vast weleens van oxidanten gehoord. Vitamine C is zo’n oxidant. In dit geval betekent het volgens Paula dat dit ingrediënt je huid beschermt tegen vervuiling, irritatie en ontstekingen van de huid.

3. Het vervaagt rode vlekken na puistjes

Deze is vast herkenbaar. Heb je ook altijd last van rode ‘vlekken’ nadat je puisten hebt gehad? Van die plekjes die heel moeilijk verdwijnen? Dan helpt vitamine C om je huid te egaliseren. Het verbetert het natuurlijke genezingsproces wat in dit geval dus goed van pas komt.

4. Het verhoogt de werkzaamheid van een zonnebrandproduct

Je huid beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon is heel belangrijk. Vitamine C helpt je huid nog beter te beschermen tegen UV-straling en verhoogt de werkzaamheid van je zonnebrandcrème.

Een laatste tip

Bij anti-oxidanten is het belangrijk dat ze in een luchtdichte verpakking zitten. Waarom? Omdat ze minder effectief zijn als het wordt blootgesteld aan zuurstof en zonlicht. Let hier dus op als je huidverzorging met vitamine C koopt, want zo weet je zeker dat je het beste resultaat kunt boeken.

Welke producten zijn aan te raden?

Om je alvast een beetje wegwijs te maken in de wereld van dit ingrediënt zetten we een paar producten op een rij die vitamine C bevatten:

Meer over huidverzorging: