Redactie
Redactie Gezondheid 24 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Yikes: dít ene lichaamsdeel vergeet iedereen te wassen (en dat zou niet moeten)

Iedere douchebeurt – hoe kort of lang-ie ook is – bestaat natuurlijk uit het wassen van bepaalde lichaamsdelen, zoals die warme holletjes onder je arm. Maar er is één lichaamsdeel die we allemaal vergeten te wassen, terwijl het daar net zo erg kan rieken als onder je oksels.

Zeg eens op, vergeet jij het ook vaak te wassen?

Dít lichaamsdeel vergeet iedereen te wassen

Hoewel je misschien denkt dat dit lichaamsdeel onder de douche behoorlijk nat wordt én er ook heus wel wat zeep langs glijdt, is dat niet genoeg. We hebben het over je voeten. Je zou je voeten ook moeten wassen, zodat je nare geurtjes tegengaat én ze exfolieert.

Regelmatig je voeten wassen – de bovenkant, zijkant én onderkant – met zeep en water is een makkelijke manier om te zorgen dat je geen stinkvoeten krijgt. Je voeten bevatten immers ook bacteriën, net zoals andere lichaamsdelen.

Anti-stank én exfoliëren

Naast het feit dat je – door je voeten te wassen – af komt van nare geurtjes, heeft het ook een exfoliërende werking. Dát helpt weer tegen eelt, wat zich anders ophoopt door wrijving. En hoewel eelt iets heel normaals is, kan je daar wel degelijk last van krijgen.

En dat niet alleen. Het houdt infecties tegen. Er bestaan infecties voor ongeveer elk lichaamsdeel, van je oren tot je poes. Voeten zijn dus geen uitzondering en ook vastbaar voor infecties. Loop je vaak op blote voeten door kleedkamers in de sportschool of in het zwembad? Of woon je samen met huisgenoten en deel je een douche? Dan is het extra belangrijk om je voeten zo nu en dan te poetsen.

Je routine

Er is geen specifieke vereiste voor hoe vaak je je voeten moet wassen. Je zou het natuurlijk makkelijk in je routine op kunnen nemen, als je toch al onder de douche staat. Alleen als je heel veel sport of rondloopt op blote voeten, kan het geen kwaad om wat aandachtiger met je voeten bezig te gaan.

Nu we het toch over wassen hebben. Déze tekenen wijzen erop dat je je gezicht verkeerd wast