Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 27 mrt 2019
Leestijd: 4 minuten

Voor alle Gooische meisjes: Deze 12 dingen herken je sowieso als je in het Gooi bent opgegroeid

Over Gooische meisjes bestaan veel vooroordelen. Sommige zijn waar en andere totaal niet, toch girls? Eén ding is in ieder geval waar: opgegroeid zijn in het Gooi is heerlijk.

1. Je hockeyt al sinds je jeugd

Je ouders stonden vroeger altijd juichend aan de zijlijn bij clubs als het Gooische of de Laren kak. Later waren er de beruchte hockeyfeestjes, waar je hebt geleerd om bier te drinken. Maar nog steeds vind je het heerlijk om op het veld te staan. Hockey is echt een sport voor het leven. Die rond billen die je er van krijgt zijn ook mooi meegenomen.

2. Je kent wel drie Louise’s

Net als Charlottes, Liselotte’s en Annabelle’s. Of het is je eigen naam. Willemijn is ook een klassieker en Pauline natuurlijk.

3. Lunch is je favoriete maaltijd van de dag

Lunchen is namelijk ook iets wat zich kan uitstrekken tot het tijd is voor het diner. Het heerlijkst vind je het om met je vriendinnen af te spreken voor een wit wijntje op het terras en dan wel te zien waar het schip strand.

4. Je ging altijd op winter- en zomervakantie

Zonder skivakantie is je winter niet compleet. Jullie waren de hele dag buiten, aten apfelstrudel en als jullie rozig thuis kwamen dronken jullie een drankje bij de spelletjes. Het liefst deden jullie dit in Lech of Courchevel. Ook in de zomer gingen jullie vaak met z’n allen in het vliegtuig, op naar een tropische bestemming. Al vind je Franse steden als Cannes en Nice ook niet verkeerd. En een bootje in St. Tropez is ook genieten.

5. Je tongval is echt Gooisch

Laten we beginnen met de Gooische R. Daar mag je gewoon hartstikke trots op zijn. Dan zijn er bepaalde woorden die je jou nóóit zal horen zeggen: koelkast bijvoorbeeld, gebakje of wagen. Voor jou is het namelijk ijskast, taartje en auto. Overigens wel uitgesproken als ‘oto’ hè. En je stopzinnen zijn ’ liever verwend dan verwaarloosd’ en ‘beter te duur dan niet te koop’.

6. Je wist precies waar je moest zijn in je zomervakantie

Bij de Poffertjeskraam in Laren en bij IJssalon de Hoop, waar je op je Vespa naar toe reed. Je stond uren in de rij, maar dat maakte je allemaal niet uit. Nu ga je tegenwoordig in je cabrio. En aan het einde van de zomervakantie kon je natuurlijk de Blaricumse kermis niet missen.

7. Huisfeestjes en dinertjes

Jullie hoefden niet altijd van huis weg. Er was altijd wel iemand ‘home alone’ in het weekend waardoor jullie alle vrienden en vriendinnen uit de omgeving konden uitnodigen om een huisfeestje te houden. Natuurlijk ook weer met veel wijn, gerotzooi onderling en een duik in het zwembad aan het einde van de avond. Voor je verjaardag hield je altijd een groot diner, buiten, ook weer met veel wijn.

8. Je koopt graag nieuwe kleding

Zoals iedere vrouw eigenlijk maar dan nog nét een tikkeltje meer. Skinny jeans of laarsjes met hakken van mooie merken bijvoorbeeld. Of accessoires, want pilotenbrillen en sjaaltjes heb je nooit genoeg, toch? Sowieso betrapt niemand jou ooit zonder zonnebril.

9. Je kon al jong zeilen en paardrijden

En dat zijn dingen die je nog steeds graag doet met je vriendinnen. Naast shoppen, lunchen en wijntjes drinken dan. Al maakt het eigenlijk niet uit wat jullie doen. Je vriendinnen zijn je dierbaar en jullie hebben het altijd goed met elkaar.

10. Je bent opgegroeid met honden

Niet alleen bij jou thuis, maar ook in de huizen van de ouders van je vriendinnen. Het huis was niet compleet zonder een trouwe kameraad.

11. De Kraan

Yep, dat was de plek waar je altijd heenging op vrijdag- of zaterdagavond toen je nog 15 was. Natuurlijk wel gewapend met een nep ID want anders kwam je niet binnen. Wát een tijd. En je eindigde in snackbar Beo.

12. Je zal nooit ongestyled het huis verlaten

Je zorgt dat je haren netjes zijn gedaan, zowel qua verf als qua styling, je make-up flawless zit, je sieraden gematcht zijn met je outfit en een zonnebril nooit ontbreekt. Net zoals de designertas aan je arm overigens. Je uiterlijk is echt heel belangrijk voor jou als Gooisch meisje en je snapt niet dat niet iedereen dat vindt.

LEES OOK: Hockeymeisjes opgelet! Alleen jullie hebben deze 9 voordelen