Janne Vogel
Janne Vogel Love & Seks 26 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Neemt je partner je voor lief? Dan wil je déze 4 dingen doen

Heb je soms het gevoel dat je partner je voor lief neemt? Ben je door de tijd heen steeds meer dingen voor hem of haar gaan regelen, en is dat inmiddels ‘normaal’ geworden? We zetten wat tips voor je op een rijtje.

Hierbij: dingen die je kunt doen om jezelf weer even te empoweren.

Heb je het gevoel dat je voor lief wordt genomen? Dan wil je dit even lezen

Richt je aandacht even (extra) op jezelf in plaats van op je partner. Dat verandert al een hoop, beloofd.

1. Doe de dingen die je altijd voor hem/haar doet een keer niet

En dan voornamelijk de dingen die hij of zij voor lief lijkt te nemen. Als je je partner altijd een cappuccino brengt of een ontbijtje voorschotelt terwijl hij of zij blijft liggen, doe je dat nu een keer niet. (Of gerust nooit meer.)

Maak lekker een ontbijtje voor jezelf en geef jezelf de aandacht en waardering die je verdient.

Hetzelfde geldt voor de was, het avondeten, de boodschappen… Zeker als je samenwoont kun je je partner een keer laten voelen wat jij allemaal doet. Dit doe je natuurlijk niet per se om hem of haar te kwellen, maar puur om je lief er eens bij stil te laten staan.

2. Praat erover

Deze is uiteraard superbelangrijk. Vertel je partner dat je het jammer vindt dat het allemaal niet zo wordt gewaardeerd naar jouw idee. Laat hem of haar weten dat je je niet blij voelt door de situatie. Of dat je het chill zou vinden als hij of zij jou ook een keer iets uit handen neemt.

Misschien heeft je lief geen idee of moet hij of zij er even aan herinnerd worden dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Communicatie is key.

3. Focus op jezelf

Als je je chronisch voor lief genomen voelt (klinkt lekker dramatisch, maar je snapt het punt), besteed dan vooral extra tijd aan jezelf! Focus op jezelf in plaats van op je partner. Doe dingen die jou blij maken. Koop iets leuks voor jezelf, leer iets nieuws, breng tijd door met mensen die je een goed gevoel geven.

Bedank jezelf vooral voor alles wat je doet. Grote kans dat je partner opmerkt hoe lekker je je leven aan het leven bent. Dat plus het feit dat je niet meer alles voor hem/haar regelt, kan je partner anders naar de dingen laten kijken.

4. Speel een béétje hard to get

Spelletjes spelen in een relatie is natuurlijk niet het beste advies, maar in deze situatie mag het even. Reageer niet meteen op berichtjes van je lief, of wees iets meer kortaf dan gewoonlijk…

Als hij of zij het in de gaten heeft, vertel je (nogmaals) dat je je voor lief genomen voelt. En niet happy bent.

Je stelt geen hoge eisen, je hoort waardering te krijgen voor de dingen die je doet. En zo is het maar net.

Lees ook: