Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Love & Seks 28 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Wat vrouwen écht willen: 4 dingen die wij echt willen in een relatie

We komen nog steeds in vervelende situaties met elkaar terecht. En het lijkt alleen maar ingewikkelder te worden. Onze communicatie ligt vaak nog steeds even ver uit elkaar als Mars en Venus, we hebben allemaal meer dan genoeg trial-error dates en relaties achter onze namen staan, en aangezien we allemaal heerlijk individualistisch bezig zijn, wil iedere man en vrouw ook nog wat anders. Om het nog verwarrender te maken.

Maar eigenlijk als je om je heen kijkt, zijn wij vrouwen helemaal niet zo individualistisch in onze wensen wat betreft mannen en de liefde. In het boek van Jan Geurtz – Verslaafd aan liefde, wordt dat heel duidelijk uitgelegd. Dat boek kan je hier kopen.

Eigenlijk zijn er vier gemeenschappelijke delers te vinden. Tenminste, dat denken wij. We kunnen ons best voorstellen dat er nu vrouwen meelezen die denken ‘wat een onzin’. Maar over het algemeen beschrijven deze vier punten aardig to the point wat vrouwen echt willen in een relatie:

1. We willen gewild worden

Het gevoel dat een man voor jou door het vuur zou willen gaan, dat hij er alles aan doet om bij jou te kunnen zijn en je hart verovert.. Dat gevoel geeft ons kippenvel. Ook al roepen we nog zo hard dat we graag vrijgezel willen zijn en het single leventje oh zo fijn is: dat labeltje ‘hij is van mij’ erop kunnen plakken geeft nog altijd een grotere rush.

En nee, met dat labeltje willen we hem niet controleren. Het geeft ons alleen een fijn gevoel dat we hem kunnen bellen, of dat hij op ons wacht aan het einde van de dag met een goed glas wijn. Dat er iemand om je heen is, en je niet meer écht alleen bent.

2. We willen een maatje

Ondanks dat we romantiek en seks heerlijk vinden, willen we soms gewoon op de bank hangen, vertellen over wat we zien op televisie, hoe onze dag was, met wie we hebben gepraat, wat er is gebeurd toen we naar huis gingen en misschien zelfs wel over het meisje achter de kassa van de supermarkt waar we zojuist boodschappen hebben gedaan. En ook al maakt het hem helemaal niets uit, het feit dat hij luistert en antwoord geeft is op dat moment al genoeg.

We willen dit soort dingen kunnen vertellen zonder dat hij gelijk denkt dat er wat seksueels achter zit. Of dat we dit gebruiken als aanleiding voor een wild nachtje. Soms willen we gewoon een maatje. Of het nou is omdat we ons vervelen, tegen niemand anders aan kunnen praten, of gewoon willen praten om te praten. Het doet er niet toe. Luister gewoon.

3. We willen ons speciaal voelen

Niets is zo erg dan een vrouw die zichzelf aan de voeten werpt van een man terwijl het hem werkelijkwaar geen f*ck kan schelen. Als een man echt verliefd is, dan laat hij dat weten. Dan zul je dat aan alles voelen. En dat hoeft niet per se bewezen te worden met rode rozen.

Maar het zijn vaak de kleine dingetjes. Een lief berichtje tussendoor, een spontaan etentje, een lekkere wijn die hij in huis haalt omdat hij weet dat jij die zo lekker vindt, het feit dat ie opeens gaat koken terwijl hij normaal alleen maar afhaalt.

Het gaat om de energie die hij in jullie stopt. In jou, in jullie dates/relatie, en de tijd die hij in zichzelf stopt om de beste man naast jou te zijn die jij je maar indenken kan. Niets belangrijkers dan een man die zijn vrouw ziet staan en haar dat ook altijd zal laten weten.

Mannen: Kijk ons recht in onze ogen aan, laat weten dat je naast ons staat en doe je best om ons speciaal te laten voelen.

4. We willen eerlijkheid

Niets is ondragelijker dan wanneer we niet weten of hij écht voor ons gaat. Of hij het écht allemaal meent. Daarom richten we deze gelijk naar de mannen:

Lieve mannen, geef ons duidelijkheid. Wees eerlijk over je gevoel. Dat is wat we echt willen. Hou ons niet aan het lijntje omdat we lief kunnen lachen en fijn zijn voor op de bank. Vertel ons wat jullie denken. Maak ons bondgenoot. Weet je het zelf nog niet? Wees ook daar eerlijk over zodat we het zelf kunnen uitzoeken.

Er zijn meer mannen op deze wereld namelijk. Jij bent niet de enige voor ons. Maar waarom zou je ons wel aan het lijntje houden als je het zelf eigenlijk niet echt wil? Dat is zonde van jouw tijd en van die van ons. Probeer daarom te vertellen wat je voelt, wat je denkt.

Neem de tijd om ons te leren kennen, geef ons een kans. We zijn niet hetzelfde als je idiote ex. We zijn allemaal uniek. En daar komt een unieke relatie uit voort. Als het blijkt dat het geen ultieme match is, zijn we beide een ervaring rijker. En dat neemt niemand ons meer af.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: