Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 9 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

8 belangrijke vragen die jij je partner moet stellen om te weten of hij ‘de ware’ is

Iedereen is wel eens halsoverkop verliefd op iemand geworden. Je kent diegene eigenlijk pas net, maar het voelt gewoon zó goed dat jullie al snel besluiten om in een relatie te stappen. Maar goed, hoe weet je nou of diegene de ware voor jou is?

Daar kom je achter met de volgende vragen.

Belangrijke vragen die jij je partner moet stellen om te weten of hij ‘de ware’ is

Soms kan het lastig zijn om te bepalen of de partner waar jij mee bent ‘de ware’ voor jou is. En ookal is jullie gevoel nog zo goed, als jullie allebei iets totáál anders willen in het leven, is de kans op slagen van jullie relatie alsnog klein. Maar hoe kom je daar nou achter? Bespreek de onderstaande vragen met jouw partner om erachter te komen of jullie meant to be zijn.

1. Wat zijn je prioriteiten in het leven?

Het is heel belangrijk dat jullie visies hierover hetzelfde zijn. Als jij het bijvoorbeeld belangrijk vindt om carrière te maken, maar hij alleen nog maar van het feesten houdt en elk weekend brak op de bank ligt, zijn jullie misschien niet zo’n goede match.

2. Wat is je doel van deze relatie?

Je gaat er natuurlijk vanuit dat julie allebei de relatie aangaan om samen een toekomst op te bouwen. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Sommige mensen willen gewoon plezier hebben en denken nog niet na over later. Bespreek ook of jullie later willen trouwen of een kinderwens hebben. Als jullie hier niet hetzelfde over denken, kan je de relatie beter eerder dan later verbreken.

3. Hoe zou je onze relatie definiëren?

Het is super eng om te vragen wat jullie relatiestatus nou precies is. Toch is het wel fijn om te weten waar je aan toe bent. Misschien is hij nog wel met anderen aan het daten of wilt hij een open relatie? Het is niet vanzelfsprekend dat jullie op dezelfde lijn zitten, dus bespreek het vooral met elkaar.

4. Wat is jouw love language?

Veel relaties lopen stuk omdat ze elkaars love language niet kennen. Hierdoor verwacht je iets van je partner, terwijl hij zich hier niet bewust van is en andersom. Heb jij geen idee wat jouw love language precies is? Check dat hier.

5. Hoe vaak heb je behoefte aan seks?

The awkward talk. We weten dat het een ongemakkelijk onderwerp is, vooral als je pas net samen bent met je partner. Toch is het belangrijk om jullie seksuele behoeftes aan elkaar te vertellen. Bespreek dan ook wat jullie fijn vinden in bed, zodat jullie goed zijn ingespeeld op elkaar.

6. Wat wil je echt nog bereiken in je leven?

Wilt je partner misschien nog een grote wereldreis maken of backpacken door Azië, terwijl jij het liefst zo snel mogelijk aan een huisje, boompje, beestje wilt beginnen? Dan kan het zijn dat jullie toch niet helemaal hetzelfde willen en dan is de kans groot dat jullie hier vroeg of laat gedoe mee krijgen.

7. Is er iets dat je me over je vorige relatie moet vertellen?

Het is heel begrijpelijk als jullie het ondewerp ‘exen’ het liefste zo veel mogelijk willen vermijden, maar toch kan het goed zijn om hierover te praten. Waarom is jullie vorige relatie bijvoorbeeld uitgegaan en wat hebben jullie hieruit geleerd? Dat kunnen jullie dan dit keer anders doen.

8. Hoe ziet jouw ideale partner eruit?

Ook een hele belangrijke vraag. Je moet natuurlijk nooit voor iemand veranderen, maar als je partner het leuk vindt om af en toe verrast te worden, zou je hier af en toe wel je best voor kunnen doen. Op deze manier is de kans groter dat jullie relatie gaat werken, en dat is natuurlijk wat je wil.

Ben je even klaar met Netflix? Dit zijn 5 date night ideeën voor thuis