Emma Toussain
Emma Toussain Lichaam 9 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit populaire ondergoedmerk lanceert ‘period pants’ zodat je geen tampons of maandverband hoeft te dragen

Ongesteld zijn is vervelend. Hoe je het ook wendt of keert, it’s shit. Bodywear-merk Sloggi introduceert de “sloggi Period Pants – for whatever you call it”. Ondergoed dat je comfortabel houdt, ongeacht de tijd van de maand.

Period pants

Het is gewoon ongemakkelijk, dat ongesteld zijn. Je moet elke maand een nieuwe lading aan tampons en maandverband kopen (is nog duur ook!) en je moet zorgen dat je altijd wat bij je hebt mocht je ongesteldheid toch eerder komen dan gedacht. Zijn er dan geen andere opties? Ja, dat is er wel. Denk aan speciaal ondergoed dat het bloed opvangt.

Veel vrouwen hebben nog hun twijfels bij menstruatie-ondergoed. Want zie je dat niet zitten? Is het wel doorlek-proof? Als je oncomfortabel ondergoed verwacht, dan heb je het mis, volgens Sloggi. De Period Pants zijn bijna net als elke andere slip. Je kunt ze dragen onder elke outfit en de twee modellen met verschillende absorptieniveaus afwisselen, afhankelijk van de hevigheid van je menstruatie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over ongelukjes.

De ‘Light’ stijl kan ongeveer dezelfde hoeveelheid bloed absorberen als een gewone tampon, terwijl de ‘Medium’ tot drie tampons bloed kan opvangen en een superabsorberende laag biedt. Beide kunnen tot acht uur gedragen worden, zodat je de hele dag droog en comfortabel blijft. Ze bevatten zelfs een antibacteriële technologie om te helpen tegen geurtjes en voor een fris gevoel.

Daarnaast kan je de broekjes gewoon wassen waardoor het ook nog een duurzame optie is ook. Geen talloze tampons de prullenbak in; zo zonde eigenlijk! Dus ons advies is om gewoon een keer zo’n broekje te proberen en wie weet wil je niet anders meer.

Hold on! De zichtbare string is weer in en wij moeten er nog even aan wennen