Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Vrienden maken in je twintiger jaren? Met deze tips is het een makkie

Jij en je vriendinnen kennen elkaar misschien al wel jaren, maar stel dat je verhuist naar een andere stad. Dan is het ineens een ander verhaal en wil je opnieuw een vriendengroepje gaan verzamelen. Met deze tips lukt dat je binnen no time.

Op vrijdagavond naar de leukste romantische komedies kijken met een enorme bak popcorn is iets wat je het liefst doet met je beste vriendinnen. Maar het maken van nieuwe vrienden is een stuk lastiger wanneer je volwassen bent dan toen je nog een kind was.

Vrienden maken

Het voelt waarschijnlijk alsof iedereen van jouw leeftijd al meer dan genoeg besties heeft, maar dat is echt niet zo. Je wil alleen een tikkeltje creatiever zijn. Waar je vroeger meteen bevriend werd wanneer je op het schoolplein mee mocht doen met tikkertje, kost het nu iets meer moeite.

1. Hobby’s

Het vinden van een nieuwe vriendengroep is niet iets wat je binnen een dag hebt gedaan. Een goede tip om snel mensen te leren kennen die dezelfde interesses hebben, is door je hobby te blijven beoefenen in de nieuwe stad.

Zoek een dansschool op, ga naar workshops of vind een andere gezellige groepsactiviteit. De kans is groot dat je hier mensen tegenkomt die van dezelfde dingen houden als jij en voordat je het weet zitten jullie samen wijntjes te drinken op het terras.

2. Wees open

Heb je laatst aan het einde van de dag een kopje koffie gedronken met een paar klasgenoten of collega’s? App die mensen dat gewoon nog een keertje daarna. Als zij al een grote vriendengroep hebben, is de noodzaak voor hen misschien minder hoog om nieuwe contacten te leggen. Het moet dus eerst wat meer vanuit jou komen, maar laat je hier niet door afschrikken.

3. Stap uit je comfortzone

Vriendschappen ontstaan niet zomaar. Wordt er een borrel georganiseerd bij je studie? Of gaan mensen na de dansles nog de stad in? Ga dan gewoon mee. Misschien is het heel erg uit je comfortzone om met onbekende mensen op pad te gaan, maar dit is wel dé manier om mensen buiten school, werk of de sportschool te zien. Het kan zomaar zijn dat je veel meer overeenkomsten hebt met je deze mensen dan je denkt.

4. Wees jezelf

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste om te onthouden. Laat mensen zien wie je bent en wat je leuk vindt om te doen. Probeer vooral geen rol te spelen of je anders voor te doen dan je bent. Nieuwe vrienden vallen op jouw fantastische persoonlijkheid, want pas dan weet je zeker dat het een echte match is.

Lees ook: Waarom iedere vriendinnengroep vrijgezelle meiden nodig heeft