Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 22 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is wat je het beste kunt doen als je wordt buitengesloten door je vriendinnen

We’ve all been there. Serieus. En buitengesloten worden door je vriendinnen is nooit leuk. Je voelt je misschien wel net zo gekwetst als na een verbroken relatie en dat is ook niet zo gek. Je besties zijn je alles en het is heel moeilijk om zo’n afstand tussen hen en jou te voelen. Maar wat kun je nou het beste doen als je in deze situatie zit?

Het is belangrijk om niet te lang in deze situatie te blijven zitten en daarom helpen we je met een aantal tips op weg om er zo snel mogelijk weer uit te komen. Met of zonder je vriendinnen (hoe hard dat ook klinkt).

1. Ga erover in gesprek

Wees eerlijk. Laat je vriendinnen weten dat je je buitengesloten voelt. In sommige gevallen kan het namelijk zo zijn dat ze zich er oprecht niet bewust van zijn. Als jij een vrij introverte persoonlijkheid hebt en de rest een vrij extraverte gebeurt zoiets al snel. Als je ze er op attendeert zullen ze hun gedrag misschien direct aanpassen.

2. Focus je op andere vriendinnen

Zijn deze mensen jouw tijd waard? Als ze zich er wel bewust van zijn dat ze je buiten sluiten klopt er iets niet. Kies ervoor om met vriendinnen om te gaan die wel de moeite waard zijn en focus je op je vriendschap tussen hen en jou.

3. Kap de vriendschap af

Als je vriendinnen niet veranderen zelfs niet nadat je ze op hun gedrag hebt aangesproken, is misschien de enige beste optie om de vriendschap (voor nu) te laten voor wat het is. Als ze je blijven buitensluiten is het echt beter voor jezelf om dit de rug toe te keren. Als ze zo met je omgaan zijn ze echt niet de moeite waard. Er zijn nog zo veel andere mensen die jou wel zien staan en dat is veel belangrijker.

Gelukkig zijn niet alle meiden zo want als je eenmaal echt een bestie hebt is ze als familie voor je.

Ben je langer dan 5 jaar vriendinnen? Dan zijn jullie inmiddels familie geworden