Redactie
Redactie Love & Seks 2 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom hij of zij je niet laat gaan, terwijl diegene je eigenlijk niet meer wil

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: Je ontmoet een hottie waar je helemaal into bent. Maar helaas kom je er vrij snel achter dat hij of zij niet hetzelfde voelt voor jou. Je besluit om diegene te laten gaan. Vervolgens komt hij of zij weer terug op het moment dat jij eindelijk over diegene heen bent. Hij of zij kan je ergens niet laten gaan, terwijl hij geen relatie met je wil. En er is een reden waarom diegene dat doet.

Jij wil hem of haar, maar andersom niet. Dat doet pijn, maar jij gaat verder met je leven. Daarna vindt hij of zij je weer leuk en val je weer voor diegene. Maar dan hoeft het voor hem of haar weer niet. En zo gaat het maar door en door en door. Waarom? Nou, hierom.

Dit is waarom hij of zij je niet laat gaan

Op het moment dat de man of vrouw in kwestie voelt dat degene zich moet binden, voelt hij of zij een soort angst. Dit kan natuurlijk ook als je een tijdje een relatie met diegene hebt. En de enige manier om die angst te laten varen, is om afstand te creëren. En dat is waarom hij of zij je ineens niet meer wil. Sukkels.

Maar dan, als je ze vergeten bent, komen ze ineens weer terug. Hoe zit dat dan? Op het moment dat hij of zij afstand creëert en in een – voor zijn gevoel – veilige omgeving zit, komen de gevoelens die hij of zij voor je heeft allemaal omhoog. Dan merkt diegene pas dat hij of zij je mist en dat hij of zij je misschien toch wel weer wil. En dan zoeken ze weer toenadering.

Riedeltje opnieuw

En zo start het hele riedeltje weer van vooraf aan. Hij of zij zoekt weer toenadering en jij krijgt weer hoop. Vervolgens krijgt diegene weer precies hetzelfde als eerst en, nou ja, je weet de rest wel. Als het je al vaker gebeurt is bij dezelfde man of vrouw, dan kun je diegene beter helemaal vergeten. Je zit niet in een film waar alles altijd goed komt, helaas.

Je verdient iemand die 24/7 weet dat hij of zij bij je wil zijn, en niet iemand die dat alleen beseft als hij of zij je mist. Uiteindelijk zal die vicieuze cirkel vaker rond gaan dan je denkt. Verwerken, vergeten en doorgaan.

Lees ook: Van verliefdheid naar commitment: dit zijn de vijf fases waar jullie relatie doorheen gaat