Iris Hoekstra
Iris Hoekstra Beauty en Style 9 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Wat? Je haar laten ‘knippen’ met een tondeuse is nu een heus ding

Er is weer een nieuwe kniptechniek in de kappers wereld. Ze kunnen je haar korter maken door er simpelweg met de tondeuse langs te gaan. En wij krijgen daar best wel een beetje klamme handjes van. Want wat als je ineens moet niezen? Maar het is wél mooi. Erg mooi zelfs. In de beautywereld zijn experts dagelijks bezig oude producten een nieuwe functie te geven. En dit is precies wat er is gebeurd met de tondeuse (a.k.a. de clipper). Hij is weer terug van weggeweest. Het apparaat wordt nu vooral gebruikt om een stylish bob te creëren of haar korter te maken.

#clipperbob

De bob die gecreëerd wordt door de tondeuse is zó populair dat het een eigen hashtag heeft gekregen. En hij wordt flink gebruikt. Geef ze eens ongelijk. Het ziet er super goed uit. De bob is back.

Coupe tondeuse

Mocht de clipperbob toch iets te kort zijn dan kun je er voor kiezen een paar centimeter korter te gaan dan je orginele kapsel. Hierbij wordt je haar zo recht mogelijk afgeschoren. Op filmpjes ziet het er alleen al erg indrukwekkend uit.

Clipper kapsels worden steeds populairder waardoor ook steeds meer kappers zich gaan specialiseren in het magische werk van de oldschool tondeuse. Durf jij het aan?

Vond je dit leuk? Dan wil je dit ook lezen: Met deze gekste haarkleurtechniek ooit krijgt je de állermooiste highlights ooit