Audrey Garot
Audrey Garot Carriere 19 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb je een werk-bestie? Dan herken jij deze dingen sowieso

Het werkleven kan soms nogal zwaar zijn. Je hebt verschillende meetings, moeilijke collega’s of vervelende klanten. Al deze dingen komen helaas best vaak voor op de werkvloer en dat maakt het meteen ook een stuk minder leuk. Maar gelukkig is daar je werk-bestie, die jouw werk een stuk leuker én gezelliger maakt!

Wat zou je toch zonder haar moeten?!

Deze dingen herken jij sowieso als je een werk-bestie hebt

Een werk-bestie kan jouw werkleven zóó ontzettend veel leuker maken. Als je bijvoorbeeld een zware dag hebt en de klanten alleen maar aan het klagen zijn, kan je altijd bij haar terecht. Ze vrolijkt je binnen een paar minuten weer op, zodat jij er weer tegenaan kan! Dit én onderstaande punten herken jij sowieso als je een werk bestie hebt.

1. Jullie komen altijd voor elkaar op

Jij en je werk-bestie hebben precies dezelfde werkwijze, dus als een vervelende collega één van jullie aanspreekt op een fout, komen jullie altijd voor elkaar op. Het is dus niet alleen gezellig, maar het is ook nog eens handig!

2. Jullie merken het altijd op als er iets is

Jullie kennen elkaar door en door, dus als één van jullie zich niet zo lekker voelt, merkt de ander dat meteen op. Gelukkig kan je werk-bestie je ook meteen opvrolijken, want ondertussen weet ze wel hoe ze dat moet doen.

3. Jullie houden elkaar op de hoogte van alle roddels op de werkvloer

Het leuke van een werk bestie is ook dat jullie elkaar op de hoogte houden van alle roddels op de werkvloer. Ook als de ander een paar daagjes vrij is, houden jullie elkaar alsnog op de hoogte via WhatsApp. Jullie kunnen niks missen!

4. Jullie lunchen altijd samen

Soms heb je gewoon geen zin om met die ene vervelende collega te lunchen en om letterlijk elke keer hetzelfde verhaal aan te horen. Gelukkig is daar je werk bestie die gezellig met jou komt lunchen. Lucky you!

5. Het voelt raar als je werk bestie er niet is

Helaas heeft je werk-bestie ook wel eens vakantie of een paar daagjes vrij, waardoor zij er niet is. Op zulke dagen heb je al een stuk minder zin om naar je werk te gaan en voelt het gewoon raar op de werkvloer zonder haar..

6. Jullie weten alles van elkaar

Eigenlijk spendeer je het grootste deel van je tijd op je werk. Grote kans dus dat jij en je collega’s elkaar goed kennen, maar met je werk-bestie gaat dit nog een stapje verder. Jullie weten letterlijk alles van elkaar; van jullie favoriete drankje tot aan waar je geboren bent.

Asking for a friend: ‘Mijn vriendin wilt bij hetzelfde bedrijf werken als ik, maar dat wil ik niet. Wat nu?’