Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 26 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

WIDM-Jurre schiet kontjes en Soy wordt bestolen

Vier kandidaten zijn er nog over in Wie Is De Mol? Soy, Jurre, Ranomi en Daniël zijn op weg naar de finale.. maar wie haalt ‘m ook daadwerkelijk? In de aflevering van gisteravond gaan de kandidaten op safari en niet zo maar één.. ze gaan dieren fotograferen. Het wordt een heuse cross-over met Het Perfecte Plaatje: ‘fotografen’ krijgen een briefing, moeten een drieluik schieten en daarna hun keuze toelichten. De winnaar van de opdracht krijgt iets heel bijzonders..

Let op.. spoilers.

WIDM of Het Perfecte Plaatje? De kandidaten gaan fotograferen

De kandidaten krijgen de opdracht om wild life te fotograferen en zelf een concept te bedenken. Ranomi gaat voor female empowerment, dus die gaat op zoek naar grote en sterke vrouwtjesdieren. Soy gaat voor het groepsgevoel en Jurre gaat voor kontjes. Zijn driver moet er erg om lachen en Jurre zelf ook, maar die gaat dus de bums van dieren fotograferen. Het drieluik bestaat uit een klein kontje, middelmatig kontje en grote kont. Met de gedachte dat dieren helemaal niet bezig zijn met hoe ze eruit zien..

The king of the jungle is de leeuw, maar die heeft eigenlijk een heel klein achterwerk. Anyway, die is helemaal in z’n element en heeft voor zijn presentatie zelfs een mooie tekst voorbereid. De wild life fotograaf uit Zuid-Afrika die de foto’s gaat beoordelen is dan ook helemaal weg van zijn idee.

Soy heeft minder geluk

Resultaat? Hij wint de opdracht. De kandidaten hebben voorafgaand aan de opdracht enveloppen moeten kiezen met een nummer. In elke envelop zat iets; geld, een joker óf een vrijstelling voor de finale. Die laatste willen ze natuurlijk allemaal pakken, want dan ben je safe. Het kiezen gaat niet democratisch; iedereen pakte zomaar een nummer. Gek genoeg wilde iedereen nummer 2 pakken, maar Soy was uiteindelijk de snelste.
Omdat Jurre de opdracht won, mocht hij kiezen voor zijn eigen envelop óf die van een ander.

Jurre koos voor 2, de envelop van Soy, en toen hij ‘m open maakte kwam er een klein gilletje uit.. het is de vrijstelling voor de finale! Wát een mazzel. Misschien ligt ‘t aan z’n achternaam of misschien is het De Mol.

WIDM-finale niet in het Vondelpark te zien, maar op déze mooie locatie