Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze makkelijke wimperhack zorgt voor extra ‘volume’ tijdens het aanbrengen van je mascara

We hebben al heel wat goede make-uptips voorbij zien komen. Denk aan al die contourhacks of een tip om je lippen groter te laten lijken. Nu focussen we ons op de ogen en dan specifiek op je wimpers. Want na het zien van deze truc kan jij optisch vollere wimpers krijgen.

Dit is hoe je deze hack doet en wat voor resultaat het geeft.

Wimperhack

We weten niet of het aan ons ligt.. maar onze mascara-routine al jaren hetzelfde. Het is simpel: Wij krullen onze wimpers met een krultang en brengen een paar laagjes van onze fave mascara aan op onze wimpers. Toch blijkt het dat we wat stappen missen voor dé perfecte wimpers met veel volume. Gelukkig kwamen we een hele handige tips tegen tegen die onze lashgame voor altijd heeft veranderd.

Hoe werkt de hack?

Deze wimperhack is bedacht door Cynthia Di Meo. Ze is onderandere visagist van Selena Gomez. Cynthia zou dus wel moeten weten hoe we wimpers met volume krijgen en dat doet ze. We probeerden haar hack zelf uit en kregen alles wat we wilden: volume, lift, lengte en scheiding. In een video laat ze zien hoe de hack werkt en zien we haar resultaat.

In de video horen we Cynthia zeggen dat je eerst je mascaraborsteltje ongeveer 30 seconden heen en weer moet zwaaien om het product te laten drogen. Dit helpt blijkbaar om veel sneller volume op te bouwen. Doe daarna mascara op. Als deze mascara zo’n 80 procent droog is, druk je je wimpers omhoog met je vingers. Door deze wimperhack lift je je wimpers omhoog en lijken ze langer en voller.

Mascara

Cynthia gebruikt de Rare Beauty Perfect Strokes Universal Volumizing Mascara voor de wimperhack, maar onze twee favorieten zijn de Maybelline Lash Sensational Sky High en Too Faced Better Than Sex Mascara. Een betaalbare mascara en een high-end mascara. Aan jou de keuze.