Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Een grote witte muur in huis? 6 leuke manieren om hem te pimpen

Ken je dat gevoel? Dat er gewoon iets mist in een kamer. We zijn helemaal gek op een all white interieur, maar hoe laat je die muur nou gezellig overkomen en niet zo kil? Wij hebben 6 manieren gevonden om die mega grote witte muur in je huis te pimpen.

Lekker klusje voor op een regenachtige dag, dachten wij zo.

Een witte muur

Wit is een kleur die overal bij past. Daarom ben je meestal al snel geneigd om heel veel grote vlakken in je huis wit te verven of te laten. Én dit is meestal ook echt een goed idee, maar af en toe mist er gewoon iets. Misschien heb je iets aan deze 6 manieren om je witte muur op te leuken.

Psst, wil je dit artikel later teruglezen? Sla hem dan op met Pinterest.

1. Grote fotolijsten

Kies drie of vier mooie grote posters en hang deze in fotolijsten op de wand. Kies zwart/wit foto’s om de ruimte toch elegant over te laten komen.

2. Behang je witte muur

Behangen is een hele simpele en goedkope manier om een wand te pimpen. Met de patroontjes kan je echt alle kanten op. Daarna kan je ervoor kiezen om geld te besparen en het behang zelf op te hangen (bekijk eerst even een paar DIY-filmpjes op YouTube) of het te laten doen.

3. Omarm de witte ruimte

Een minimalistisch pallet aan kleuren kan prachtig zijn. Probeer bij deze optie verschillende texturen te combineren. Een wollen dekentje of schapenvachtje zorgt meteen voor een gezelligere sfeer.

4. Maak een statement met een fotogalerij

Kies tijdloze foto’s voor een prachtige collectie foto’s voor aan de muur. Wees vooral niet bang om te combineren bij dit soort muren. Kies bijvoorbeeld voor grote en kleine fotolijsten. Daarnaast kan je ook combineren in texturen, pak het aan als een soort van moodboard voor aan de muur.

5. Laat een bijzondere collectie zien

Heb je een bijzonder item of collectie die gezien moet worden? Geef het dan een plek om te shinen aan de witte muur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een collectie gitaren, vintage wereldkaarten of bijzondere spiegels die je intussen hebt verzameld

6. Voeg opruimplekken toe aan je witte muur

Altijd handig! Maak iets van een kast. Kies bijvoorbeeld voor een lange witte vakjes kast en vul de kast niet met troep maar gebruik de ruimte om je favoriete spulletjes te laten zien. Natuurlijk blijft er daarnaast altijd plek over om spullen op te slaan. Een handige en mooie manier om je witte muur te pimpen.