Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 30 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Oh yes: 6 simpele oogschaduw looks die iedereen kan maken

Oogschaduw aanbrengen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat oogmake-up lastig is, is een miscommunicatie in de beautywereld. Natuurlijk krijgt niet iedereen NikkiTutorials haar looks voor elkaar, maar dat hoeft ook helemaal niet. Dít zijn 6 simpele oogschaduw looks die iedereen kan namaken.

Het maakt niet uit hoe ervaren je bent, dit krijg (zelfs) jij voor elkaar.

6 simpele oogschaduw looks

Sommige outfits hebben gewoon een beetje oogschaduw nodig om het plaatje helemaal compleet te maken. Probeer eens een van deze 6 simpele oogschaduw looks.

Psst, dit artikel makkelijk terugvinden? Bewaar het op Pinterest

1. Basic sparkle

Deze look bestaat uit twee delen. Het glitter aan de binnenkant en een donkerdere matte kleur aan de buitenkant van je oog. Begin met de matte kleur en vul hiermee je ooglid in. Daarna gebruik je je vinger of een andere kwast om het glitter aan de binnenkant van je oog aan te brengen. Blend de twee oogschaduwkleuren een klein beetje met elkaar en voilà je ogen zijn klaar.

2. Uitgeveegde eyeliner

Gebruik je eyeliner als oogschaduw. Voor een simpele en elegante look doe je je eyeliner iets dikker op dan normaal. Veeg de eyeliner dan een klein beetje uit en maak er een subtiele smokey eye van.

3. Highlight de binnenkant van je oog en je wenkbrauwen

Als je een simpele feestelijke look wil creëren, kan je wat highlighter aanbrengen aan de binnenkant van je oog en onder je wenkbrauw. Dit zorgt ervoor dat je ogen een beetje glinsteren en meer opvallen. Voeg nog een beetje extra mascara toe voor een subtiele partylook.

4. All-matte oogschaduw

Ga terug naar de nineties met deze all-matte oogschaduw look. Gebruik een hele lichte basiskleur (iets lichter dan je huidskleur). Voeg daarna een medium bruin toe aan de boven en buitenkant van je ooglid. Maak deze look af met een nog donkerdere bruine kleur hoe verder je naar de buitenkant van je oog komt. Voeg een mooie wing met je eyeliner toe en doe een beetje mascara op. You’re good to go!

5. Vloeibare (crème)oogschaduw

Vloeibare oogschaduw is een uitkomst, als je haast hebt of gewoon geen tijd wilt verspillen aan je oog make-up. Probeer bijvoorbeeld eens deze vloeibare Eye Tint Oogschaduw, van Giorgio Armani. Doe een beetje van de oogschaduw op je ooglid en blend dit met je vinger of kwast – zo makkelijk is het!

6. Eén kleur

Met één kleur, één kwast en één schaduw maak je een fantastische (en simpele) look. Qua kleur van je variëren van neutraal tot heel kleurrijk. Het enig wat je hoeft te doen is de oogschaduw aanbrengen en de buitenkanten blenden.

Lees ook: De blauwe oogschaduw-trend is hot: durf jij het aan?