Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 6 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Yes yes yes! Dit is dé truc voor die gewilde slanke en strakke bovenbenen

Strakke, slanke bovenbenen, hoewel de zomer voorbij is willen we nog steeds shinen met die killerlegs. Want ook in de winter is het rokjesdag, hetzij met een panty. Onmogelijk? Echt niet, dit is hoe je het kunt bereiken. Echt.
De omvang van je bovenbenen wordt door twee dingen bepaald. Natuurlijk door je vetmassa, maar ook door de hoeveelheid spieren. De truc is: je spieren verstevigingen zonder dat ze meer volume krijgen. Én vet verbranden. Klinkt moeilijk, maar dat valt reuze mee.

Cardio

Om vet te verbranden is cardiotraining essentieel. Je kunt in principe alles doen wat je leuk vindt – hardlopen, dansen, op een crosstrainer staan of een teamsport beoefenen – zolang je maar niet extra gaat eten. Vet verbranden draait namelijk, hoe je het ook went of keert, uiteindelijk om één ding: meer calorieën verbranden dan je binnen krijgt.

Met jumping jacks en criss cross jacks – die laatste is bijna hetzelfde als de eerste oefening, met het verschil dat je je benen kruist – werk je aan je conditie en aan je beenspieren tegelijkertijd. Twee vliegen in één klap .

Krachtoefeningen

Daarnaast kun je natuurlijk oefeningen doen om de vorm van je bovenbenen te shapen en sterkere spieren te kweken. Maar, wat zijn nou de beste oefeningen?

Een fantastische oefening voor je dijen is de kneeling roundhouse kick. Voor deze oefening ga je op handen en knieën zitten. Vervolgens til je je been op alsof je een hondje bent die wil plassen – sorry daar moeten we gewoon altijd aan denken – en als je been in de lucht is strek je ‘m. Je kickt naar buiten en vervolgens trek je je been weer in en breng je ’m terug naar de vloer.

Layla Luciano, fitness model en celebrity trainer, laat zien hoe je deze super effectieve oefening uitvoert.

Je kunt de oefening zwaarder maken door meer herhalingen te doen, maar je kunt ook speciale gewichtjes aan je enkels vast maken. Deze werken als een soort enkelband.

Met deze tips weten we het zeker: alle ogen zijn op jouw killerlegs gericht.