Renée
Renée Beauty en Style 1 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Zelf je haar knippen? Dankzij deze tips is het onmogelijk om het fout te doen

Hoe vaak heb jij er niet over nagedacht: je wil nú iets aan je haar veranderen, maar de kapper is niet open. Zelf je haar knippen is super spannend en niet altijd aan te raden. Maar als je het toch wil doen, volg dan deze tips.

Zelf je haar knippen is een uitdaging, dus als je het doet wil je het waarschijnlijk wel goed doen. Daarom delen we met liefde bruikbare tips om je de mooiste lokken ooit te geven.

Zelf je haar knippen

Omdat je waarschijnlijk niet zoveel zin hebt in een gare pony is het wel zo handig om je even in te lezen voor je zelf je haar gaat knippen. Een expert helpt je in ieder geval op weg:

1. Begin met vochtig haar

Maak je haar eerst vochtig voordat je met je knipkunsten begint. Was bijvoorbeeld eerst je haar en maak het goed droog met je handdoek. Dan heb je de perfecte basis om te beginnen.

2. Kam goed door en maak een staart

Zelf je haar knippen gaat wat sommige stappen betreft hetzelfde als in de haarsalon. Kam het dus goed door. Dit is wel anders: daarna wil je een paardenstaart maken die glad is en in het midden zit.

3. Haal het elastiek naar boven

Ben je rechtshandig? Glijd dan met je linkerhand het elastiek naar de puntjes van je haar, of met je rechterhand als je linkshandig bent. Stop ongeveer 7 centimeter voor de punten van je haar.

4. Laat het knippen beginnen

Pak je scherpe schaar erbij, terwijl je je haar nog steeds vast hebt. Nu kun je rustig de puntjes knippen. Doe dit niet door het recht af te knippen, maar door in de puntjes van de staart te knippen. Houd de schaar hierbij dus verticaal.

Et voilà, nu heb je je haar zelf bijgepunt. Om het nog duidelijker te maken is het een optie om de video te volgen. Hier leggen ze verschillende technieken uit:

Pssst, is het niet goed gegaan? Deze shampoos helpen je om je haar langer te worden.

Wil je zelf een pony knippen?

Handig! Dankzij deze tutorial kun jij ook een pony knippen bij jezelf