Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty en Style 7 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo gaan we ons haar allemaal dragen volgens de shows van Amsterdam Fashion Week

Vorige week bracht de Nederlandse mode-industrie zichzelf weer schitterend in beeld, want het was tijd voor Amsterdam Fashion Week. Niet alleen op gebied van mode werden we weer enorm geïnspireerd… we spotten ook een heuse haartrend die we vanaf nu elke dag willen dragen.

De trends van Amsterdam Fashion Week

AFW is elk jaar een waar spektakel vol prachtige modeshows, boeiende presentaties en de meest stijlvolle feestjes en borrels. Het is het moment waarop de nationale en zelfs internationale pers een glimp opvangt van de crème de la crème van de Nederlandse modewereld.

Elk jaar worden we overspoeld met een overdaad aan inspiratie, zowel op het gebied van mode als beauty. Tijdens de hoogtepunten van de week, zoals de shows van Max Zara Sterck en Martan, werden we niet alleen getrakteerd op de meest stijlvolle outfits, maar zagen we ook opvallende beautytrends. Een van die trends lijkt de komende seizoenen hoge ogen te gooien, als we de shows van Amsterdam Fashion Week mogen geloven.

Strak in de Lak

Waar we voorheen vaak associaties hadden bij mode en glamour met weelderige haardossen vol krullen en speelse lokken, lijkt de haartrend nu een andere wending te nemen. Kapsels, of je haar nu kort of lang is, mogen strakker dan strak zijn.

Een kapsel binnen de Clean Girl Aesthetic

Eerder werden we al overladen met de ‘clean girl aesthetic’, waarbij de strakke knot à la Sofia Richie (die je zo maakt) als iconisch werd beschouwd. De komende seizoenen lijken we voort te bouwen op deze trend en wordt alles strak tegen het hoofd gedragen.

Een trend voor elke haarlengte

De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je lang haar hebt, kun je dit prachtig benutten door een strakke, hoge paardenstaart te creëren. Een beetje gel, haarlak en serums en klaar is Kees. Heb je kort haar? Werk het dan als een gelikte wetlook naar achteren. Hiermee houd je je haar lekker fris uit je gezicht en blijf je helemaal in lijn met de laatste trend. Heb je een gemiddelde haarlengte? Kam dan je haar strak naar achteren en maak een elegante knot. Waar eerder een perfecte middenpartij een must was, laten we die nu volledig achterwege.

Kortom, de haartrends van Amsterdam Fashion Week heeft gesproken. Er komt een nieuw tijdperk van gestroomlijnde en strakke looks, ongeacht de lengte van je haar.