Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 10 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Z贸 overleef jij de hittegolf – bedank ons later maar

Nederlanders hebben altijd wel wat te zeuren. Of het is te koud, het regent te hard of het is weer te warm. Ook wij maken ons hier af en toe schuldig aan, maar we vinden het ook wel heel erg fijn dat het even 茅cht zomer is in ons kleine landje. Misschien ga jij wel lekker zwemmen of plan je een dagje strand?! Toch is het niet altijd even makkelijk om de dag door te komen als het 30+ graden is. Hoe overleef jij die hitte? Wij zetten een aantal reddingsmiddelen voor je op een rijtje.

Hittegolf

Als je niet van hitte houdt, hebben we een klein lichtpuntje voor je. Weeronline laat namelijk weten hoe deze hittegolf eruit gaat zien: 鈥渄it keer krijgen we niet te maken met Spaanse schroeihitte, maar komt de warmte met een oostenwind naar ons land. Daardoor wordt het weliswaar heet, maar niet extreem heet.鈥

Maaaaaar.. warm wordt het toch wel. Hoe overleef je dit weer? Wij helpen je.

1. Lekker afkoelen met ijs

Een hele simpele: haal genoeg ijs in huis! Als je het dan t茅 warm krijgt kan je er gewoon eentje uit de vriezer pakken.

2. Zet een bevoren waterfles voor een ventilator

Soms is het z贸 warm in je kamer dat het lijkt alsof er alleen maar vieze, warme lucht wordt rondgeblazen. Hoe los je dit op? Leg een fles (denk bijvoorbeeld aan een lege Cola-fles) gevuld met water in de vriezer. Na een aantal uur is deze goed bevroren en dan kun je deze voor je ventilator zetten. Dan blaast de ventilator deze koude lucht door de kamer!

Wil je lekker slapen vannacht? Dankzij deze tips houd jij je hoofd en huis koel tijdens de hittegolf

3. Hou je ramen dicht

Als het 30+ graden is, dan gaat 鈥榚en beetje frisse lucht鈥 niet echt op. Je kan dan eigenlijk beter je ramen dichthouden, zo komt er ook geen extra warme lucht binnen. Ook is het handig om een zonnescherm uit te rollen zodat de zonnestralen niet door het glas schijnen.

4. Probeer niet t茅 veel te bewegen

Normaalgesproken zijn wij all for beweging, maar nu moet je oppassen. Natuurlijk moet je wel gewoon lekker je dagelijkse dingen blijven doen, maar stel dat rondje hardlopen maar even uit. Als het zo warm is is de kans dat je niet goed wordt (of flauwvalt) groter.

5. Eet geen warm avondmaaltje

Mocht je een lekkere pastaschotel willen maken 鈥 dat kun je beter volgende week doen. Zo hoeft de oven niet aan en ook gas maakt de huiskamer een stuk warmer. Kies voor een lekkere salade of iets wat je niet op hoeft te warmen. Anders staat het zweet al op je voorhoofd voordat je begonnen bent met eten.

6. Leg die bevroren waterfles 鈥榮 nachts ook bij je in bed

Pro tip: als je niet kunt slapen door de hitte kan je die bevroren fles bij je in bed nemen. Een soort kruik, maar dan omgekeerd. Als de plek waar jij hebt gelegen dan warm wordt kan je even rollen met de fles en kan jij weer op een koele stukje liggen. Hetzelfde geldt voor je kussen!

7. En als laatste.. #stayhydrated

Je lichaam heeft genoeg vocht nodig als het zo warm is buiten, dus vergeet vooral niet goed te drinken!

Die hittegolf is ook zo weer voorbij, dus geniet er een beetje van en probeer leuke dingen te plannen!

Deze tips zorgen voor hittegolf proof make-up