Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 29 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Zo weet je of die tweede date er gaat komen of niet

Je hebt eindelijk weer eens een fantastische date gehad: hij was sexy, grappig, jullie hebben uren gepraat én hij betaalde voor de drankjes. Dat laatste is natuurlijk ook vrij belangrijk, want ongeacht dat jij de feminist-zelve bent, vind jij het toch wel galant als hij op de eerste date zijn portemonnee trekt. Maar hoe weet je of de tweede date er gaat komen of niet? Zwetend wacht je op een appje. Vond hij het net zo leuk als dat jij het vond? Of heb jij het totaal verkeerd geïnterpreteerd? Als hij deze tekenen vertoont weet je dat er een tweede date gaat komen.

Hij stuurt je binnen 48 uur een berichtje

Of wellicht is het al dezelfde avond. Als hij in ieder geval binnen 48 uur jou een berichtje heeft gestuurd weet je dat het goed zit. ‘Ik vond het super gezellig met je, volgende keer de Disneydate waar we het over hadden?’. Je hart maakt een klein sprongetje op het moment dat zijn naam op het scherm van jouw telefoon komt. Wat is hij toch leuk. Zucht.

Hij geeft aan het einde van de date een kus op je wang

Nee, hij hoeft je geen volle tongzoen te geven om te laten zien dat hij je leuk vindt. Mannen zijn soms ook classy. Een kus op je wang toont aan: ‘hoi, ik vind je leuk en durf je niet zo goed te zoenen’, of ‘ik wil het niet meteen verpesten en geef je daarom een klein kusje om dit stukje intimi voor de tweede date te bewaren’. Dat is oké.

Hij zet de volgende date al in z’n telefoon

Dit toont aan dat het geen ‘oh we houden contact’ type is. Hij is betrouwbaar en enthousiast en kan niet wachten tot hij je weer kan zien. En jullie hebben nog niet eens gedag gezegd. Top vent.

Hij brengt je naar huis

Aan het einde van de eerste date wandelt of fietst hij helemaal mee tot aan jouw huis. ‘Om zeker te zijn dat je veilig thuis komt’, maar hiermee wilt hij eigenlijk zeggen: ‘Ik wil nog geen afscheid van je nemen en stel dit zo lang mogelijk uit’. Reken maar dat er een tweede date in het verschiet zit.

Hij kon zijn ogen niet van je afhouden

Er is geen moment geweest dat hij op zijn telefoon zat en hij maakte heel de avond oogcontact. Oogcontact maken is een duidelijk teken van interesse en aangezien hij zijn ogen niet van je af kon houden, kan je concluderen dat hij absoluut geïnteresseerd is in jou. Die ogen gaan vaker naar jou kijken, dat is zeker.

Vertoont hij één, meerdere of al deze signalen? Dan weet jij dat het wel snor zit tussen jullie. Begin alvast maar weer te geloven in het en-ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig syndroom, want deze man kan nog wel eens veel goeds beloven.

Lees ook: Dit zijn ze: De 4 meest succesvolle basisregels bij het daten