Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 26 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Zo zet jij je make-up zonder dat het cakey wordt

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je foundation zit perfect. Je concealer zit perfect. En dan wil je de hele boel vastzetten zodat het de rest van de dag/avond goed blijft zitten. Dus je pakt voorzichtig een klein beetje poeder ennn… jawel. Je make-up is ineens cakey. Hoe voorkom je deze ergernis?

1. Zorg dat de overmatige olie van je gezicht is verwijderd

Eigenlijk creëer je altijd een cakey effect wanneer je make-up op een vettige huid aanbrengt. Zorg daarom dat alle overmatige olie van je gezicht is verdwenen voordat je je make-up (en dan zeker je poeder) aanbrengt. Breng je foundation en concealer aan en deb vervolgens voorzichtig met een tissue over je gezicht. Zo verwijder je de olie veilig, blijft je make-up zitten en ben startklaar voor je poederbeurt.

2. Gebruik alleen transparante poeder

Grijp een grote puf en breng er een heel klein beetje transparante poeder op aan. Begin aan de buitenzijdes van je gezicht en werk met het restant van het poeder de rest van je gezicht af. Zo voorkom je meteen overmatig poeder op plekken waar het het meest opvalt (zoals bijvoorbeeld je voorhoofd). Gekleurd poeder kan de kleur van je foundation veranderen en geeft soms een té dekkend effect wat weer óók weer voor een cake-effect zorgt.

3. Of probeer de taco truc

De taco truc werkt als volgt. Je brengt wat poeder aan op je puf, vormt hem als een taco (dus dubbel) en wrijft de twee kanten tegen elkaar aan. Zo komt het poeder overal in de puf. Zorg dat je hoe dan ook áltijd aftikt zodat je niet teveel poeder op je puf hebt (je kent het wel, ineens witte vlekken op je kaaklijn).

4. Eindig met een settingspray

Maak je make-up helemaal af met een zettende spray. Onze persoonlijke favoriet is die van M.A.C Prep + Prime Fix. Een fijne settingspray zorgt ervoor dat overmatig poeder minder zichtbaar wordt, het laat je make-up fris ogen en het houdt alles nog netter op zijn plek. Geen cake voor ons vandaag!