Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 24 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo verwijder je glitter van werkelijk alles

Het probleem met glitter is dat glitter altijd leuk is op het moment zelf, maar na afloop moet je met de gevolgen dealen. De harde waarheid is is dat glitter moeilijk te verwijderen is. Maar redding is nabij.

Verwijder glitter van kleding

Veel mensen raden aan gebruik te maken van een kledingroller als er glitter op je kleding terecht is gekomen. Maar er is nóg een handige tip. Spray je kleding in met haarspray voordat je het wast. Zorg wel dat je gebruik maakt van een haarspray die onder druk is verpakt. Laat je kleding goed drogen en was het daarna. Wel met de hand, want anders blijven de glitters achter in je wasmachine.

Verwijder glitter van je huid

Voor een feestje is het geweldig gebruik te maken van glitter en dat terug te laten komen in je make-up. Alleen als je naar bed gaat heb je daar vaak weer spijt van. Om het voor het slapen gaan makkelijk te verwijderen, kun je gebruik maken van een natuurlijke olie, zoals kokosolie. Smeer het zachtjes met ronddraaiende bewegingen over de glitters heen en gebruik een reinigingsdoekje om het weg te halen.

Verwijder glitter van je haar

Opnieuw is natuurlijke olie in deze situatie je beste vriend. Pak de beste olijfolie uit je keukenkastje en masseer je haar hier goed mee in. Laat het tien minuten intrekken voordat je het uitwast. Je haar zal zijdezacht aanvoelen én glittervrij zijn.